3 sfaturi naturiste ca să tratezi acneea

femeie_acnee_ten_8-5-2008_1-49-56_pm_2000x3008.jpg

cosuri
Coşurile care îţi apar pe faţă se vindecă mai repede dacă foloseşti remedii cu vitamina C
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Din cauza unui stil de viaţă dezordonat, a stresului, alimentaţiei incorecte sau din cauza dereglărilor hormonale, pe chipul tău apar coşuri de care nu mai ştii cum să scapi.

Iată mai jos trei reţete naturiste pe care să le încerci şi care funcţionează de minune împotriva formelor uşoare de acnee.

Roşii

Roşiile au un puternic efect astringent antibacterian şi cicatrizant. Vitamina C pe care o conţin aceste legume te vor ajuta atât să previi, cât şi să tratezi eficient acneea. Aplică pe faţă, mai ales în zona frunţii, a nasului şi bărbiei câteva felii de roşie, asta după ce te-ai demachiat bine înainte. Aşteaptă 15 minute pentru a-şi face efectul, iar apoi clăteşte faţa cu apă călduţă. Antioxidanţii, vitaminele, mineralele şi elementele nutritive care se regăsesc în această legumă te vor ajuta să ai un ten curat, sănătos şi plin de strălucire.

Oţet alb

După ce ai curăţat bine faţa, toarnă pe un disc demachiant câteva picături de oţet alb şi tamponează zonele afectate de acnee. Aşteaptă 10 minute, iar apoi clăteşte cu apă rece. Oţetul are proprietăţi dezinfectante, iar acidul pe care îl conţine omoară bacteriile (acestea nu supravieţuiesc într-un emdiu acid)

Argilă

Amestecă o linguriţă de pulbere de argilă cu câteva picături de suc de lămâie, zeamă de roşie sau castravete. Aplică pasta formată pe faţă evitând conturul ochilor şi insistând în zonele afectate de acnee. După ce masca s-a uscat, îndepărteaz-o cu apă rece.

Loading...

Citește și

  • Toate ştim că o dietă săracă în carbohidraţi te poate ajuta să pierzi cele câteva kilograme în plus... Dar dacă deopotrivă, te-ar scăpa şi de problemele de piele? Ai încerca?

  • Majoritatea persoanelor invidiază vedetele pentru succesul lor. Ceea ce nu ştiu este că efortul fizic şi financiar ale acestora, pentru a-şi menţine pielea curată, este extraordinar.

  • Poluarea, stresul zilnic şi dezechilibrele hormonale fac ca acneea să apară nu doar în adolescenţă, ci şi mult după ce pubertatea s-a încheiat. Iată câteva reguli pentru a avea un ten minunat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1