3 lucruri de care are nevoie pielea ta pe timp de iarnă

Citeste tot despre: 

Iarna este anotimpul în care stresul la nivelul pielii este cel puţin la fel de mare ca şi în timpul perioadelor caniculare. Frigul, vântul uscat şi rece, variaţiile de temperatură sensibilizează pielea, o deshidratează şi îi dau un aspect tern. Sunt 3 lucruri pe care le poţi face iarna pentru pielea ta.

Ce se întâmpla iarna cu tenul tău de se deshidratează? Explicaţia este următoarea: frigul provoacă încetinirea circulaţiei sângelui din vasele sanguine. Din acest motiv, epidermul nu mai este irigat şi hrănit suficient.

medic10-pagei-2.jpg

Medicul Dana Miricioiu îţi spune ce influenţă are frigul asupra tenului şi cum poţi preveni problemele

De asemenea, producţia de grăsimi este diminuată şi stratul hidrolipidic protector e afectat. Apoi, prin diminuarea transpiraţiei, gradul de menţinere a hidratării scade, spune medicul estetician Dana Miricioiu pe blogul ei. Nici alternanţa dintre frigul de afară şi căldura din interior nu face bine pielii, iar dacă nu o protejăm corespunzător, riscăm să se producă modificări ireversibile ale fibrelor elastice, ale colagenului şi vaselor de sânge.

Aşa apar ridurile, înroşirile pasagere care, în timp, evoluează, declanşând cuperoza. „Toţi aceşti factori duc la încetinirea procesului de înnoire celulară, pielea îşi pierde tonusul, devenind aspră, lipsită de strălucire”, spune medicul, care vine şi cu soluţiile.

Exfolierea

Cu orice ţi-ai da pe faţă, ca să-ţi hidratezi pielea, trebuie mai întâi să te asiguri că substanţele benefice din cremele pe care le aplici pot pătrunde uşor în piele. Iar dacă aceasta are o „carapace” de celule moarte la suprafaţă, absorbţia acelor nutrienţi e mult îngreunată. „Frigul dereglează metabolismul celulelor de la suprafaţa pielii, care nu se mai pot îndepărta natural, rămânând pe loc, sufocând pielea pe care o face impermeabilă la creme”, explică Dana Miricioiu.

Sunt mai multe metode de exfoliere: cu laser, cu acid (chimic) şi cu subtanţe abrazive. „La peelingul chimic se aplică o substanţă corozivă care arde pielea. Laserul îndepărtează uniform straturile superficiale, stimulând, în acelaşi timp, regenerarea pielii. Peelingul cu substanţe abrazive nu îl recomand pentru că zgârie pielea şi provoacă ridarea prematură. În ceea ce priveşte gomajul făcut acasă, el nu poate îndepărta decât impurităţile, dar nu asigură o exfoliere corectă şi controlată a celulelor moarte”, mai spune specialistul.


Hidratarea

Pielea curată, aerisită, este acum pregătită să primească produsul cosmetic pentru hidratare. Medicul Dana Miricioiu îţi recomandă produse profesionale, care conţin nişte nanoparticule ce facilitează mai mult pătrunderea substanţelor benefice în piele. Cremele obişnuite realizează doar un film lipidic care protejează, cât de cât, pielea, însă nu pot asigura aportul de apă necesar pentru hidratare.  Mai există varianta injectării de acid hialuronic, al cărui rol este de a lega elastina şi colagenul într-o structură puternică, de susţinere a pielii, de a atrage apa şi a menţine hidratarea. Tot pentru hidratarea pielii este important consumul a cel puţin doi litri de apă pe zi.

Folosirea unui factor de protecţie

Nu doar vara trebuie să aplici un factor de protecţie UVA şi UVB. Ultraviolete sunt şi iarna, norii şi atmosfera mohorâtă nu le pot opri. “S-a dovedit că factorul de protecţie reprezintă un adevărat «scut» anti-aging”, susţine dr. Dana Miricioiu.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1