3 combinații alimentare pe care le faci greșit

close-up-of-frying-pan-with-chicken-and-vegetables_1140-402.jpg

alimente combinatii de alimente fier zinc calciu
Există alimente care combinate în același fel de mâncare ne afectează sănătatea.
clickpentrufemei.ro

Știai că există anumite alimente a căror combinație poate fi dăunătoare pentru sănătate? Astfel de combinații alimentare ar trebui evitate, deorece ele împiedică absorbția corectă a substanțelor nutritive esențiale.

Uneori, amestecarea anumitor alimente nu este o idee bună și aceste combinații arată acest lucru. Nu toți micronutrienții sănătoși și vitaminele funcționează bine împreună. De fapt, uneori chiar își pot bloca absorbția reciproc.
Există lucruri pe care le puteți face pentru a reduce probabilitatea de a face aceste combinații nedorite. Cea mai bună opțiune este să consumi mâncăruri sănătoase care nu amestecă mai mult de cinci elemente.

Substanțele nutritive esențiale care nu reacționează bine împreună sunt:
Fier

Această substanță nutritivă este responsabilă de stimularea sistemului imunitar și a energiei, prevenind stresul și depresia. Alimentele care sunt sursă de fier sunt: carnea roșie, ficatul, fulgii de ovăz, fasolea și mazărea. În plus, fierul acționează foarte bine împreună cu vitamina C, deoarece ea ajută în absorbția corectă a fierului. Citricele, ardeiul gras roșu și varza conțin vitamina C. 

Descoperă ce alte substanțe nutritive nu trebuie consumate împreună pe clickpentrufemei.ro.

 

Combinații de alimente care îngrașă

Cele mai sănătoase combinații alimentare

Loading...