12 lucruri interesante pe care sigur nu le ştiai despre buze

Citeste tot despre: 

Unii ar putea crede că nu prea ai ce să zici despre buze. Sunt bune la mâncat, vorbit, sărutat şi fluierat. Dar dacă ai impresia că asta e tot ce poţi spune despre ele, o să fi foarte surprins. Iată 12 lucruri interesante despre buze.

1. Buzele tale sunt unice. Multe animale au buze, dar doar buzele umane cu o linie care să separe zona roz-roşiatică de restul pielii.

2. Buzele te pot ajuta să îţi alegi un partener. E greu să săruţi pe cineva fără buze, iar oamenii de ştiinţă cred că sărutul are un rol esenţial în procesul de alegere a partenerului. Se pare că atunci când doi oameni se sărută, ei sunt suficient de aproape pentru a face schimb de informaţie biologică, precum mirosul cuiva şi feromonii lor.

3. Buzele spun ceva despre sexualitatea ta. Studii recente leagă forma buzelor unei femei de faptul că poate să ajungă la orgasm. Mai précis, femeile cu mijlocul buzei superioare mai proeminent pot ajunge la orgasm vaginal mai repede decât restul.

4.Cu cât sunt mai mari, cu atât mai bine. Când vine vorba de a atrage sexul opus, buzele mai mari sunt mai bune. Cel puţin cele ale unei femei. În chimb, doamnele prefer bărbaţii cu buzele medii.

5. Buzele tale nu sunt cele mai mari din lume. Asta dacă nu eşti Kristina Rei. Femeia din Rusia are cele mai mari buze din lume. Ea a făcut mai multe injecţii cu silicon pentru a ajunge la mărimea actual.

6.Buzele nu au fost folosite mereu pentru sărut. Înainte de anii 1500, sărutul era practicat doar în zone restrânse din Asia de sud-est şi Europa. De fapt, sărutul a apărut în India, de unde s-a răspândit încet în restul lumii.

7. Ai nevoie de mulţi muşchi pentru a-ţi mişca buzele. Pentru a săruta pe cineva sau pentru a cânta la trompetă, folosim un grup de patru muşchi aflaţi în interiorul buzelor.

8. Buzele roşii te îmbogăţesc. Un studiu recent realizat în Franţa arată că chelnăriţele care se dau cu ruj roşu primesc un bacşiş mai mare, deşi doar de la bărbaţi.

9. Buzele pot paraliza. Un tip de paralizie facial poate împiedica zâmbitul sau încruntatul. Boala e cauzată de distrugerea nervilor de la nivelul feţei, dar este temporară.

10. Buzele nu traspiră. Asta pentru că nu au glandele necesare. Dar asta înseamnă şi că buzele se usucă mai repede decât alte părţi ale corpului.

11. Buzele sunt roşiatice din cauza sângelui. Pielea de pe buze e mai subţire, ceea ce înseamnă că e mai uşor să vezi vasele de sânge de dedesubt.

12. Buzele se subţiază odată cu trecerea timpului. Producţia de colagen, care dă forma buzelor, scade pe măsură ce înaintăm în vârstă, iar buzele îşi pierd din grosime. O altă cauză a micşorării lor e lumina ultravioletă a soarelului.

Loading...