10 trucuri inteligente pentru repararea pantofilor și hainelor stricate

Citeste tot despre: 

Dacă ați avut vreodată o situație când ați descoperit brusc o pată pe hainele scumpe sau ați descoperit că nu puteți purta blugii preferați din cauza unui fermoar rupt, știi cât de frustrant poate fi. Dar nu intrați în panică! Aceste trucuri vă pot ajuta să reparați hainele sau pantofii pe care credeați că le-ați stricat pentru totdeauna.

1. Reparați un fermoar rupt pe o parte

Repararea unui fermoar care a ieșit de pe o parte a 'pistei' este foarte ușoară. Tot ce vă trebuie este o foarfecă, un ac și ață. Deplasați trenulețul spre partea de jos; faceți o tăietură mică între 2 dinți ai fermoarului de pe partea opusă; glisați cursorul în a doua parte și mutați-l drept; faceți câteva cusături chiar deasupra tăieturii, astfel încât trenulețul să nu ajungă la ea. 

2. Mirosuri puternice

Vodka este foarte bună pentru îndepărtarea mirosurilor puternice din hainele dvs. preferate. Se toarnă vodca într-o sticlă de pulverizare; luați obiectul pe care trebuie să îl curățați; pulverizați cu vodla, dar nu-l umezi prea mult; așteptați până când vodca se evaporă. Un sfat: nu dilua vodca, folosește-o ca atare.

3. Pete de mucegai pe cizme din piele

Aveți nevoie de o periuță de dinți moale sau un burete, de apă și de oțet. Se îndepărtează praful de mucegaiul vizibil; înmuiați buretele sau periuța de dinți în amestecul egal de oțet și apă; ștergeți cu ușurință zonele afectate; uscați pantofii sub soare. Mucegaiul poate dăuna sănătății dvs. Utilizarea unei măști de praf ar putea fi o idee bună.

4. Faceți pantofii din piele strălucitori, din nou!

Puteți face pantofii din piele strălucitori și ca noi cu detergent pentru geamuri, 2 bucăți de pânză moale și o periuță de dinți moale, veche.

Dați cârpa cu detergent pentru geamuri; curățați orice murdărie de pe pantofi; utilizați periuța de dinți în jurul cusăturilor sau accesoriilor pe care nu le puteți atinge cu cârpa; cu o altă cârpă uscată ștergeți detergentul pentru geamuri și murdăria de pe pantofi; repetați dacă este necesar.

Fiți conștienți că pielea poate fi deteriorată de la detergentul pentru geamuri. Încercați produsul mai întâi pe partea interioară a pantofului.

Află mai multe trucuri doar aici!

Secrete din industria alimentară pe care nu ți le spune nimeni

Ți-au intrat hainele la apă? Iată cum le aduci la forma inițială

Loading...

Citește și

  • Oare aspectul locuinţei îţi poate influenţa viaţa sentimentală? Astrid Schilling explică în „Feng Shui-ul dragostei” de ce praful dintr-o încăpere sau un pat prost poziţionat ne pot împiedica să ne întâlnim marea iubire sau ne pot afecta viaţa de cuplu.

  • A venit toamna, iar locuinţa ta trebuie redecorată pentru sezonul rece. Nu te speria! Nu trebuie să cheltuieşti mult. Dimpotrivă. Iată câteva trucuri care te vor învăţa cum să conferi un aer nou casei tale rapid şi cu bani puţini.

  • Curăţenia, mai ales în pragul Sărbătorilor, e o încercare dificilă. Iată câteva soluţii, trucuri şi secrete care te ajută să menţii curăţenia pentru mai mult timp.