10 lucruri pe care nu le știați despre sărut

pe_aripile_vantului clark gable vivien leigh sarut.jpg

pe_aripile_vantului clark gable vivien leigh sarut
Cel mai celebru sărut din filme este cel dintre Clark Gable și Vivien Leigh din pelicula ”Pe aripile vântului”. Însă, în realitate, actrița a fost dezgustată de dintii falși ai lui Gable, precum și de respirația acestuia, care duhnea a whisky.
Citeste tot despre: 

Semnificaţia sărutului este diferită în funcţie de zonele de pe glob. Astfel, un sărut poate exprima sentimente de dragoste, pasiune, afecţiune, respect, prietenie, noroc. Iată zece lucruri pe care nu le știați despre sărut!

Oamenii se sărută din dragoste sau din prietenie. Sunt zeci de obiceiuri pe tot globul. Tabloidul britanic ”The Sun” a descoperit zece lucruri pe care nu le știam despre sărut.

De exemplu, am aflat că termenul de „French Kiss” (sărut franțuzesc) a fost inventat în Anglia, în anul 1923, datorita obsesiei pe care francezii o aveau pentru actul sexual. În Franța, sărutul se numește „sărut de suflet”. Iată alte lucruri pe care nu le știați despre sărut!

  1. 37% dintre bărbați  țin ochii deschiși în timpul unui sărut, în timp ce 97% dintre femei îi țin închiși.
  2. Studiile au arătat că aproape toți mușchii din corp sunt puși în funcțiune atunci când doi oameni se sărută.
  3. Creierul nostru are niște neuroni specializați să localizeze o pereche de buze, chiar și pe întuneric.
  4. O persoană obișnuită petrece aproximativ 14 zile din întreagă viață sarutandu-se.
  5. Cel mai lung sărut din lume a durat 17 zile și zece ore jumătate și s-a petrecut în 1984, în Chicago.
  6. În Italia medievală, dacă două persoane erau surprinse sărutandu-se, erau obligate să se căsătorească.
  7. Sărutul are și efect de calmant pentru durere. Așa se explică de ce atunci când mamele le spun copiilor lor când se rănesc, că îi sărută că să treacă, prin miracol, durerea pare că începe să dispară.
  8. Într-o viață normal se estimează că primim 25.000 de săruturi.
  9. Cel mai celebru sărut din filme este cel dintre Clark Gable și Vivien Leigh din pelicula ”Pe aripile vântului”. Însă, în realitate, actrița a fost dezgustată de dintii falși ai lui Gable, precum și de respirația acestuia, care duhnea a whisky.
  10. Un sărut care durează un minut poate arde 26 de calorii.

Recorduri de sărutat

De-a lungul timpului, au existat şi competiţii pentru cel mai lung sărut.

De exemplu, pe 6 -7 iulie 2005 a fost stabilit un record pentru cel mai lung sărut, de 31 de ore şi 30 de minute, în Marea Britanie.

Apoi, în 2009, de Valentine's Day, Nikola Matovic şi Kristina Reinhart, din Germania, au stabilit un nou record de 32 de ore.

Pe 13 februarie 2011, un cuplu din Thailanda, soţ şi soţie, a doborât recordul anterior, după 46 de ore şi 24 de minute de sărut.

Cel mai recent record a fost stabilit pe 12 - 14 februarie 2013, după un "maraton" de sărutat de 58 de ore, 35 de minute şi 58 de secunde.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1