EXCLUSIV Horia Vîrlan îţi zice ce să faci cu mâncarea rămasă după Sărbători

Ultima actualizare:

    Patru ponturi ca să ai pe masă preparate ca şi noi
Patru ponturi ca să ai pe masă preparate ca şi noi

Aţi rămas cu multă mâncare după Revelion? Nu o aruncaţi! Horia Vîrlan, îndrăgitul bucătar de la „Cireaşa de pe tort” de la Prima TV, vă spune cum puteţi transforma preparatele rămase în altele mai bune şi mai arătoase.

friptura
friptura

Friptura

Poate cel mai savurat preparat de Sărbători, friptura e adesea gătită în exces. Românii sunt mari consumatori de carne, iar posibilităţile gătirii ei sunt variate. Friptura de porc poate fi tocată şi pusă în tigaie cu piper şi smântână, făcută sote. De asemenea, ea poate fi măcinată mărunt şi poate fi folosită ca umplutură pentru clătitele secuieşti.Cârnaţii

Cârnaţi
Cârnaţi

Afumaţi şi uscaţi sau proaspeţi, cu mult usturoi ori cu verdeaţă din belşug, cârnaţii nu trebuie aruncaţi. Pot fi tăiaţi în bucăţi mici şi puşi în aluat de foietaj, iar apoi compoziţia se introduce la cuptor.Garnitura

Garnitura
Garnitura

Preparatele care însoţesc friptura dau un sens farfuriei cu mâncare. Dar ce te faci dacă ai pregătit prea multă salată? Garniturile pot fi transformate în preparate de sine stătătoare. Din salata de varză, amestecată cu piure şi ou, se pot face nişte chifteluţe care pot fi servite la aperitiv.Cozonacul

Cozonac
Cozonac

Poate fi tăiat felii sau pătrăţele, după care se elimină partea cu nucă, iar pe deasupra se pot pune fructe şi mascarpone, apoi se presară cu zahăr. Se poate însiropa şi, fie o puneţi în cupe, cu frişcă, fie într-o tavă de tiramisu şi iese o prăjitură „Tiffle.” 

Şampania
Şampania

Uite la ce e bună şampania

Horia Vîrlan
Horia Vîrlan

Şampania rămasă de la masa de Revelion poate fi utilizată în scop casnic, chiar dacă  nu mai are acid. Această băutură e un tonic excelent pentru faţă, spun jurnaliştii americani. Femeile pot folosi şampania pentru demachiere. De asemenea, şampania îndepărtează crema de pantofi şi conferă strălucire încălţămintei. În bucătărie, şampania nefolosită de Revelion poate fi adăugată în compoziţia omletei, în loc de lapte, pentru frăgezime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net