Epilarea definitivă - păreri pro și contra

Ultima actualizare:

    Disperate să scape de părul nedorit de pe corp, tot mai multe femei apelează la epilarea definitivă
Disperate să scape de părul nedorit de pe corp, tot mai multe femei apelează la epilarea definitivă

A venit vara! E vremea rochiţelor şi a costumelor de baie, însă această perioadă frumoasă vine la pachet cu un “stres” de care toate femeile fug: epilatul. Disperate să scape de părul nedorit de pe corp, tot mai multe femei apelează la epilarea definitivă. Părerile despre eficienţa acestui tratament sunt împărţite.

Epilarea definitivă. Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă

Cremă, lamă, ceară, aparat sau epilare definitivă? Toate ne dorim o piele catifelată şi fără fire de păr. Fiecare metodă are avantajele şi dezavantajele ei, însă în ultima perioadă epilarea definitivă câştigă tot mai mult teren.

Cele mai cunoscute metode de îndepărtate a firelor de păr sunt IPL (lumina intens pulsată) şi laser. Specialiştii spun că metoda cu laser este mai eficientă decât cea cu IPL. Epilarea definitivă cu lumină intens pulsată implică: lungime de undă, intensitate, putere, timp de acțiune, timp de relaxare - toate acestea trebuie să fie în conformitate cu grosimea firului de păr, culoarea lui, adâncimea la care se află în derm foliculul pilos și culoarea pielii.

Epilarea definitivă păreri. Atunci când spunem epilare definitivă ne gândim că are caracter definitiv. Ce-i drept este procedeul care oferă rezultate pe termen îndelungat, însă despre acest capitol o să vorbim puţin mai jos. Poate cel mai important avantaj al acestei proceduri este că nu implică durere. Adio inflamaţii, fire crescute sub piele sau foliculită. Mai mult, nu există risc de infecţii.

La prima vedere, epilarea definitivă pare costisitoare, însă după un calcul simplu în care vei aduna costurile dintr-o lună la salonul de cosmetică, o să vezi că o să recuperezi rapid investiţia. Nu e nevoie să mergi la saloane sau clinici pentru şedinţele de epilare definitivă. Acum, aparatele cu laser sau IPL pot fi cumpărate de la magazinele de specialitate, iar şedinţele le poţi face chiar la tine acasă. Până acum sună bine, nu-i aşa?


    Toate ne dorim o piele catifelată şi fără fire de păr
Toate ne dorim o piele catifelată şi fără fire de păr

Epilarea definitivă păreri. Se pare că epilarea definitivă nu este chiar “definitivă”. Rezultatele finale depind în mare masură şi de moştenirea genetică, de dereglările hormonale, de pilozitate şi de piele, scrie Diva Hair.

Pe forumurile despre acest subiect, fetele cu păr blond sau şaten deschis s-au plâns că rezultatele nu sunt chiar cele aşteptate. Se pare că tipologia ideală este: piele albă, fire de păr negre.

Sunt persoane cărora părul a reînceput să le crească la câţiva ani după finalizarea procesului de epilare, deşi este probabil ca acest fapt să se datoreze practicării unor metode ineficiente de îndepărtare a părului cu laser sau IPL. Mai sunt cazuri în care părul a fost îndepărtat definitiv, dar nu complet.


    Şedintele de epilare se fac la distanţă de 8-10 săptămâni
Şedintele de epilare se fac la distanţă de 8-10 săptămâni

Epilarea definitivă păreri. Un alt impediment ar fi timpul alocat procedurii. O să ai nevoie de 6-12 şedinte pentru completarea procedurii, care pot dura de la 10 minute până la 2 ore, în funcţie de zona care urmează a fi epilata, cu pauză de 6-8 săptămâni între şedinţe, în funcţie de gradul de pilozitate şi de ciclul de creştere al firului de păr.

Sunt păreri pro şi contra la adresa epilării definitive. Ideal ar fi să consulţi un medic dermatolog şi în funcţie de piele şi pilozitate să alegi varianta cea mai bună pentru tine.

Epilarea definitivă prezintă riscuri sau nu?

Tratamentele cu IPL şi laser pot lăsa urme pe piele, pot apărea umflături, tulburări de pigmentare, roşeaţă sau vezicule ca după arsuri. Uneori, după câteva şedinţe pot apărea chiar şi arsuri.

Epilarea definitivă păreri. Şedintele de epilare se fac la distanţă de 8-10 săptămâni. De aceea, un tratament de epilare definitivă se poate întinde chiar şi pe doi ani. Este important ca pielea să fie hidratată, să se folosească cremă pentru protecţie solară şi să nu folosiţi ceara sau aparatul de epilat. Firele nu trebuie smulse pe toată durata procedurii.

Pregătirea înainte şi după tratament

  • Nu epila părul prin smulgere cu 3 săptămâni înainte de epilarea definitivă. Poţi folosi doar lama de ras.
  • În cazul epilării cu IPL, nu te expune la soare cu 3 săptămâni înainte şi după procedură.
  • La epilarea cu laser, nu te expune la soare cu 3 zile înainte şi după procedură.

Nu este indicat ca femeile însărcinate şi persoanele care se expun la soare, fără cremă de protecţie solară, să apeleze la epilarea definitivă.

Există voci care spun că epilarea definitivă cu laser poate duce la cancer. Specialiştii dau asigurări că nu este cazul să ne facem griji şi asta pentru că lumina de la laser nu trece mai mult de un milimetru-doi milimetri de la suprafaţa pielii.

Cât durează, de fapt, epilarea definitivă

În timp ce unele doamne sau domnişoare care au apelat la epilare difinitivă spun că epilarea definitivă nu este tocmai permanent, specialiştii din domeniu afirmă că dacă tratamentul este aplicat correct, atunci pacientul scapă definitv de pilozitate.

Există şi cazuri de pacienţi care au dezvoltat foliculi piloşi în zona tratată după 7-8 ani de la intervenţie, însă aceste situaţii sunt rare. Asta se întâmpla atunci când tratamentul nu este aplicat corect, zona este prost tratată sau aparatul slab calitativ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net