De ce dispare pofta de mâncare atunci când ne îndrăgostim

shutterstock-320032430.jpg

După ce euforia trece, însă, lucrurile tind să cadă în cealaltă extremă @shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Se spune adeseori că dragostea este oarbă, dar nu se întâmplă să auzim şi că dragostea este un inhibator uriaş al poftei de mâncare, chiar dacă acest lucru este adevărat. Când ne îndrăgostim, apetitul este foarte scăzut, iar oamenii de ştiinţă au explicaţii pentru asta.

Te-ai îndrăgostit şi îţi simţi stomacul mai plin de „fluturi“ decât de mâncare? Există o mulţime de expresii distractive pe care le putem folosi pentru a descrie stările fizice care vin odată dragostea, dar adevărul este că există o explicaţie ştiinţifică pentru aceasta.

Kat Van Kirk, sexolog şi terapeut de cuplu, a explicat pentru CNN unul dintre motivele pentru care o persoană îndrăgostită îşi poate pierde pofta de mâncare. „Acea senzaţie de slăbiciune, de fluturi în stomac, lipsa apetitului, de fapt, poate fi cauzată de hormonul stresului, cortizolul. Acesta contractează vasele de sânge din stomac şi dă aceste stări neplăcute“, spune specialistul.

Citește aici continuarea și află ce descoperiri uimitoare despre cum funcționează corpul uman atunci când este cuprins de fiorii dragostei.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1