Cum tratăm coșurile de pe față! Uite câteva soluții

masti-cosuri.jpg

cele mai bune masti naturale pentru cosuri
Poţi scăpa de un ten cu probleme dacă ştii care sunt cele mai bune măşti naturale pentru coşuri
foto: Hepta

Coșurile de pe față sunt considerate un semn al pubertății. Însă nu numai adolescenții trec prin aceste probleme. Statisticile arată că acneea poate apărea și la 40 de ani. Acestă afecțiune are diverse cauze: de la dereglările hormonale la consumul de lactate. Iată câteva soluții pentru a scăpa de coșurile de pe față.

Toată lumea știe cel puțin un remediu pentru tratarea coșurilor. Cele mai multe sunt auzite de la prieteni sau sunt luate de pe internet. Însă medicii recomandă ca persoanele care au astfel de probleme să ceară sfatul unui specialist. Doctorii vor prescrie tratamente adecvate pentru tipul de ten și în funcție de gravitatea afecțiunii.

Iată câteva soluții pentru a scăpa de coșurile de pe față

1. Vitamina A și B3 sunt foarte utile în tratamentul acneei.  

Medicii spun însă că tratamentul cu ajutorul vitaminelor trebuie să cuprindă un aport de 100 mg vitamina B13, de 3 ori pe zi, și 50.000 UI de vitamina A, de 3 ori pe zi. De asemenea, se recomandă și administrarea unei pilule de vitamina E, de 400 mg, o data pe zi. Tratamentul trebuie urmat timp de o lună, potrivit sfatulmedicului.ro.

2. Zinc. Poate avea rezultoate de-a dreptul miraculoase, în unele cazuri.Un tratament eficient va include o doză zilnică de zinc de 50 mg, care se administrează de 3 ori pe zi. După o lună, medicul poate reduce doza, în funcție de rezultate.

3. Coaja de portocală. Portocalele sunt cunoscute pentru antioxidații pe care îi conțin. Însă coaja lor este mai des folosită în prăjituri sau dulcețuri. Puțini știu că poate deveni un adjuvant pentru tratarea coșurilor. Pentru tratament coaja de portocală se rade, se amestecă cu puțină apă și se aplică pe zonele afectate de acnee.

4. Lămâia. Este unul dintre cele mai simple remedii pentru acnee. Se stoarce o portocală și se aplică sucul pe coșuri. Se lasă să se acționeze timp de o oră apoi se spală cu apă călduță.

5. Castravete  ras se aplică pe față, ochi și gât timp de 15-20 minute, după care se îndepărtează cu apa călduță. Acesta este un excelent tonic pentru tenurile cu probleme și previne apariția coșurilor și punctelor negre.

Ce să mănânci pentru a scăpa de coșuri

Tratamentele medicamentoase sau naturiste pot vindeca aceea. Însă o dietă sănătoasă ajută la prevenirea sau revenirea acestor probleme. Pacienții trebuie să mănânce legume, nuci, cereale intergale, orez brun sau mei și să bea multă apă sau limonadă neîndulcită

Trebuie evitate ceaiul, cafeaua, băuturile carbogazoase și alimentele procesate

De asemenea, cei care au coșuri trebuie să se ferească de carne, zahăr, condimente, băuturi carbogazoase, înghețată, bomboane.

Care sunt cauzele apariției coșurilor de pe față la adulți

Probeleme cu tenul la adolescenți apar în special din cauza hormonilor, însă rapoartele cercetărorilor arată că sunt și adulți care au coșuri pe față sau pe alte zone ale corpului.

Sunt cinci factori care contribuie la apariția problemelor de ten la adulți, conform unui raport publicat de medlife.

1. Stresul cotidian . În perioadele de stres organismul uman eliberează mai mult cortizol, un hormon ce determină secreția de sebum în exces, ce blochează porii și contribuie la apariția coșurilor. Experții spun că cel mai bun remediu în acest caz este mișcarea. În numai doua minute de activitate fizica sunt suficiente pentru a elibera dopamina și serotonina ce pot alunga stresul și îmbunătăți starea de spirit.

2. Dereglările hormonale. Un nivel ridicat de testosteron sau a sindromului ovarian polichistic pot duce la acnee. Aceste probleme afectează până la 10% dintre femei și multe dintre acestea suferă ani de zile înainte să realizeze că au o problema de sănătate. Dacă acneea este însoțită de creșterea excesivă a părului sau de dereglările menstruale, vizita la medicul de specialitate nu trebuie amânată.

3. Menopauza, nașterea și menstruația. Toate acestea sunt supuse schimbărilor hormonale ce au loc în mod natural în organism, fiind însoțite de creșterea secreției de sebuum, ce înfundă porii și, în combinație cu bacteriile din mediu, duc la apariția coșurilor.

4. Creșterea în dimensiune a porilor.  Expunerea prelungită la soare și fumatul afectează calitatea tenului, iar acești factori pot descompune colagenul și structura naturală a porilor, cauzând deschiderea porilor. Porii de dimensiuni mari sunt mai predispuși acumulării bacteriilor, ceea ce duce la înfundarea acestora și apariția acneei.

5. Consumul lactatelor. Pare ciudat, însă un studiu efectuat de cercetătorii de la Harvard arată că femeile care consuma lapte zilnic au un risc cu 20% mai mare pentru a avea tenul acneic, prin comparație cu cele ce consuma o porție de lapte pe săptămână.

Experții sunt de părere că hormonii prezenți în aceste alimente pot duce la apariția coșurilor, întrucât multe dintre produsele lactate de pe piață provin de la animale ce au fost hrănite cu hormoni.

Loading...

Citește și

  • În sezonul rece, întreaga piele are de suferit, însă tenul afectat de acnee va fi mult mai greu de „calmat”. Vântul, variaţiile de temperatură, aerul uscat din încăperi, spălările cu apă prea caldă, toate acestea agresează pielea, înmulţind iritaţiile şi coşurile. Medicul dermatovenerolog Amalia Anghel ne spune care sunt cele mai bune remedii.

  • sfaturi ten perfect cosuri

    Acneea poate fi tratată sau prevenită. Pentru aceasta, trebuie să respecţi anumite sfaturi pentru un ten perfect, fără coşuri, unele dintre recomandări fiind destul de surprinzătoare.