Cum să le faci copiilor camera mai frumoasă. Trucuri mici, dar de efect, de la designerul Cristina Joia

paragraf_3_3.jpeg

Cameră de copil
Câteva decorațiuni colorate și utile în același timp pot înveseli atmosfera din cameră

Nici copiilor nu le e ușor în această perioadă. Mulți dintre ei fac școală online și ajung să stea de dimineața până seara în aceeași cameră, la aceeași masă de lucru. Pentru a le face ziua mai frumoasă și mai ușor de suportat, nu ar strica mici amenajări, ieftine și ușor de făcut. Designerul Cristina Joia de la „Visuri la cheie” (PRO TV) are idei pentru înveselirea decorului.

cristina-joia.jpg

Cristina Joia este designer în cadrul emisiunii „Visuri la cheie”
Cristina Joia este designer în cadrul emisiunii „Visuri la cheie”

„Camerele e bine să aibă o tematică inspirată din preocupările copilului. Este foarte important să simtă că rezonează cu universul în care învață, doarme. Fie că sunt mașini, supereroi, trebuie să inspire pozitivism și să ofere senzația de spațiu interactiv. Putem avea un mobilier compact care să conțină biblioteci, dulap și birou, atât timp cât respectăm o schemă cromatică cu o culoare accent și alb și negru. Dacă dulapul este alb el nu va părea copleșitor, același lucru și la birou. Negrul conferă dinamism și un aspect grafic fără să întristeze spațiul”, spune designerul. În principiu, se pot face multe lucruri, de la poziția biroului, care este important să fie la geam, până la mici trucuri interactive: un covor jucăuș, un desen pe perete care să-i inspire sau, pur și simplu, culoarea pereților din camerele micuților.

paragraf_5_3.jpeg

Cameră de copil
Are anumite pasiuni, îi plac mașinile sau super-eroii? Îi puteți pune personajul preferat pe un tapet personalizat

Soluții pentru spațiile mici

Una dintre cele mai mari probleme este spațiul. Mai ales dacă este vorba de frați care împart aceeași cameră pe timp de pandemie, când trebuie să-și desfășoare toate activitățile împreună. „Dacă dormitorul nu e generos, dar se dorește și spațiu pentru alte activități, putem opta pentru pat supraetajat și canapeluță sub. Scara către patul de sus poate fi constituită din sertare pentru depozitare. Peretele de deasupra poate fi o lucrare de artă, un mural, pentru a stimula creativitatea. Dacă dormitorul nu e mare, e bine să ne jucăm cu multe surse de lumina care pun în valoare culorile primare care îți dau senzația de energie pozitivă.

Dacă frații împart camera

paragraf_2_4.jpeg

Cameră de copil
Culorile delimitează spațiul fiecărui frate

Dacă vorbim de un spațiu pe care trebuie să-l împartă o fetiță și un băiat, Cristina ne recomanda ca personalizarea să fie făcută în zona de dormit: „E bine ca biroul să fie la fereastră, pe nuanțe deschise, cu spații de depozitare pentru fiecare, iar personalizarea ambientului să se facă pe zona de noapte: niște paturi creative, din materiale prietenoase la atingere, cu etajere jucăușe ca design”

Pentru copiii care au înclinații către preocupări aritistice e important să le creăm un spațiu în care își pot dezvolta imaginația: O cromatică ton pe ton. Cu accente de lila, roz prăfuit, bej, crem, pentru a stimula sensibilitatea și creativitatea. Mesajele inspiraționale printate pe tabureți, de exemplu, pot avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra personalității copiilor.

Sfaturi pentru camerele de adolescenți

paragraf_1_2.jpeg

cameră adolescent
Modernă și aerisită - așa trebuie să fie camera unui adolescent

La vârsta adolescenței, fie că vorbim de fete sau băieți, apar schimbările și fiecare începe să se cunoască mai bine. Nu se mai identifică cu dormitoarele roz sau bleu și își descoperă personalitatea: „Dormitorul unui adolescent poate avea o culoare accent și restul cromaticii să fie neutră: griuri colorate, greige, alb, mici accente de negru, astfel încât să dea senzația de spațiu aerat. Și obiectele de mobilier pot avea texturi diferite”.

Cu o repoziționare a spațiului, o pensulă, o minte creativă și... răbdare, puteți reuși să transformați camerele copiilor în spații prielnice pentru perioada în care își petrec mult timp acasă!

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1