Ce este bine să mănânci pe caniculă şi de ce. Află ce alimente sunt de evitat

ce_mananci_vara.jpg

Meniul de vară e uşor şi diversificat FOTO Shutterstock
clickpentrufemei.ro

Canicula impune anumite adaptări când vine vorba de alimentaţie. Evident că avem nevoie în continuare de toate grupele de alimente, diferenţa o fac cantitatea şi tipul lor. În esenţă, vara simţim nevoia de a mânca mai puţin gras, în favoarea legumelor şi fructelor proaspete.

La temperaturi crescute, corpul este supus unui stres canicular. Ce înseamnă asta? Pe căldură, organismul face eforturi pentru a-şi scădea temperatura, iar acest lucru înseamnă eliminare de apă, dar şi de săruri minerale, pierderi care trebuie compensate prin alimentaţie. Ce e bine să mănânci la micul dejun, la ce trebuie să renunţe persoanele diabetice şi ce trebuie să ingerezi imediat ce te trezeşti, pe stomacul gol? Citeşte aici de ce reguli trebuie să ţii cont dacă vrei să eviţi problemele de sănătate pe timp de vară.


 

Loading...

Citește și

  • Canicula afectează nu doar organismul uman, ci şi alimentele. În această perioadă trebuie să avem mare grijă la păstrarea calităţii acestora. Iată câteva sfaturi pentru a păstra alimentele pe perioada caniculei.

  • Dacă nu mai aveţi energie în zilele caniculare, dacă abia duceţi la bun sfârşit sarcinile cotidiene, preparatele obţinute din frunzele, florile sau din fructele plantelor medicinale au puteri revigorante. Mai mult, aceste băuturi pot fi consumate, fără restricţii, atât de  persoanele sănătoase, cât şi de cele bolnave.