Ce bine e să-ţi bei cafeaua pe balcon, primăvara!

Citeste tot despre: 

Dacă toată iarna ai folosit balconul doar ca spaţiu de depozitare, acum e momentul să exploatezi adevăratul său potenţial. Amenajat corespunzător, devine nu doar util, ci şi deosebit de plăcut. Fă puţină ordine, aruncă tot ce nu e necesar, pune o măsuţă, două şezlonguri, multe ghivece cu flori şi bucură-te de zilele însorite!

  • Nu transforma balconul într-o debara oarecare sau într-un spaţiu de uscare a rufelor. El este o prelungire a camerei şi poate deveni o minunată oază de relaxare. Fă curăţenie şi aruncă ce nu e necesar. 
  • În funcţie de suprafaţă, alege fotolii, sezlonguri, băncuţe din lemn, un balansoar sau pur şi simplu scaune pliabile. Acestea pot fi din plexiglass sau, pentru un look mai elegant, din împletituri de fibre naturale ori sintetice, din ratan sau fier forjat, pentru un aspect mai boem. De asemenea, pentru un confort sporit, pot fi accesorizate cu pernuţe textile, în culori vesele. Nu uita de măsuţa de cafea, în acelaşi stil cu scaunele.
  • Dacă  nu ai bani să-ţi achiziţionezi acum scaune şi fotolii, le poţi folosi pe cele pe care le ai în bucătărie sau sufragerie, cărora le poţi confecţiona nişte huse ori să le decorezi cu perne de mai multe culori.
  • Podeaua de ciment este foarte neatrăgătoare şi rece. Tipul de material ales pentru pardoseală va avea un impact foarte puternic asupra modului în care balconul va fi perceput. Parchetul ar fi o soluţie ideală. Plăcile de ceramică în culori deschise vor conferi un aspect foarte urban şi modern, în vreme ce marmura sau diferitele tipuri de piatră oferă un aspect mediteranean. Aşază pe jos un covor în culori contrastante, sau unul tipic românesc, cusut manual, în funcţie de stilul de amenajare a balconului. 
  • Florile nu trebuie să lipsească. Ghivecele cu flori mici, mirositoare şi frumos colorate vor da viaţă locului. Poţi pune în ghivece, de ce nu, pătrunjel, busuioc, mentă şi vei avea, astfel, condimente proaspete oricând la-ndemână.
  • În ceea ce priveşte iluminatul, un lampadar cât mai atipic va anima locul. Nu uita că întregul decor trebuie să fie încadrat în ansamblul locuinţei, pe acelaşi stil, ca un spaţiu adiacent. 
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1