Capcanele folosite de alţii pentru a te controla. Ce trebuie să faci pentru a le evita

shutterstock-504172903.jpg

Nu te mai grăbi să spui „Da“, atunci când este „Nu“ @shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Sunt tactici atât de uşor de identificat şi, cu toate acestea, atât de greu de combătut. Felul în care ceilalţi te manipulează în a juca precum îţi cântă ei este dificil de conştientizat. Odată ce o faci însă, porneşti într-o minunată călătorie a eliberării emoţionale.

Este una dintre cele mai vechi şi obişnuite forme de manipulare într-o relaţie interumană. Din păcate, una care nu-i deloc eficientă pentru bunul mers al acelei relaţii, dimpotrivă. Încercarea de a-ţi limita ţie, ca individ, alegerile la două, aflate la extreme, este o tactică de a pune presiune şi a-ţi controla opţiunile. Totul sau nimic, ca mine sau ca tine, corect sau greşit. Sună cunoscut? Este greşit să ţi se reducă alegerile la doar două, când în lumea aceasta există numeroase posibilităţi. Capcana constă în faptul că eşti pusă să alegi între aceste extreme.

Manipularea prin vină

Atunci când o persoană miroase un teren propice şi o slăbiciune, se va folosi de o tactică frecventă în relaţiile cu ceilalţi: învinovăţirea. Este vorba despre un fel de agresivitate ascunsă, prin care anumite persoane încearcă să te controleze, bazându-se pe uşurinţa cu care te simţi vinovată atunci când ţi se reproşează ceva. Tinzi să cazi în această capcană când obişnuieşti să faci destul de des ceea ce îţi cere cineva pe care nu vrei să-l superi. Este important să încerci să-ţi câştigi libertatea emoţională, care te va ajuta să te exprimi şi să-ţi impui punctul de vedere, fără teama de a-i dezamăgi pe alţii.

Citeşte aici mai multe despre metodele la care apelează ceilalți pentru a te controla!

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1