Parlamentarii vor să interzică detectoarele de radar

Citeste tot despre: 

Detectoarele de radar ar putea fi interzise în România. Interdicţia este prevăzută într-un proiect de lege privind modificarea Codului Rutier, depus la Senat, şi care ar urma să intre în dezbatere în noua sesiune parlamentară.

Autorii proiectului susţin că scopul interzicerii folosirii de detectoare de radar este reducerea accidentelor produse din cauza vitezei, scrie România TV. Dacă proiectul de lege va fi adoptat în Parlament în forma propusă de iniţiatori, şoferii prinşi cu detectoare de radar ar putea plăti amenzi de la 945 de lei pâna la 2.100 de lei.

Potrivit proiectului, în acest caz se vor aplica amenzi contravenţionale prevăzute în clasa a IV-a de sancţiuni: 9 - 20 de puncte amendă, un punct-amendă reprezentând 10% din valoarea salariului minim brut pe economie.

Loading...

Citește și

  • Veste bună pentru şoferi. Noul Cod Rutier prevede un alt prag de alcoolemie. Şoferii pot urca la volan dacă au băut o bere sau un pahar de vin.

  • noul cod rutier 2015

    Modificările la Codul Rutier se referă doar la transportul copiilor. O parte a presei a vehiculat informații false despre sancțiuni de zeci de milioane de lei vechi.

  • Un accident rutier s-a produs, joi dimineaţă, la intrarea în municipiul Râmnicu Vâlcea. Două maşini s-au ciocnit frontal, iar în urma impactului unul dintre autoturisme a luat foc, potrivit România TV. Ambii şoferi au fost răniţi şi transportaţi la spital.

  • Autorităţile române sunt mai darnice când vine vorba de stimularea achiziţionării de autoturisme noi. Programul guvernamental “Prima maşină” le aduce românilor noi facilităţi pentru a-i încuraja să facă pasul decisiv în a deveni posesori de autoturisme nou-nouţe. Iată care sunt modificările operate de reprezentanţii Guvernului.