E oficial! Țara care a stabilit data interzicerii tuturor mașinilor!

Scoția a anunțat că nu vrea să mai țină prea mult pe șosele mașinile clasice și a fixat un termen până când vor mai fi permise. 

Scoția, ca alte câteva țări din Europa, vrea să treacă pe mașini mai prietenoase cu mediul și acum și-a prezentat planul pentru această schimbare. Astfel, cele care funcţionează pe benzină sau pe motorină vor fi eliminate până în 2032. Anul nu e ales chiar la întâmplare, că vine cu opt ani mai devreme decât cel fixat de Marea Britanie.

Asta înseamnă că, pentru Scoția, este atât o decizie luată din grijă pentru mediu, cât și din „grijă” față de situația politică în care se regăsește. Marea Britanie a decis să iasă din UE, iar Scoția vrea să fie independentă față de regat.

Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon susține că are deja un plan pentru extinderea masivă a infrastructurii punctelor de încărcare a maşinilor electrice. Totodată, încurajează proiectele dezvoltării acestei categorii de automobile.

Franța, Marea Britanie și Germania, până acum, au luat o poziție ofensivă față de mașinile clasice, cu motoare pe combustibili fosili, iar Scoția acum se alătură unui grup select. Totuși, schimbările nu vor fi peste noapte.

Află mai multe AICI despre planul de-a interzice mașinile clasice

 

 

 

Loading...