Rugăciune de ajutor adresată Sfântului Proroc Ilie

sfantul_ilie_images.jpg

Sfântul și Slăvitul Proroc Ilie sădește în sufletul nostru duhul iubirii pentru aproapele nostru
Sursa foto: Creștinortodox

La 20 iulie, 127. 370 români îl sărbătoresc pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanu. Dintre aceștia, 111.685 sunt bărbați și 15.685 sunt femei. La ceas de sărbătoare, sărbătoriții se roagă patronului lor spiritual Ilie să le vină în ajutor, să le împlinească dorințele, să-i ajute să fie sănătoși și să –i salveze la ceas de cumpănă. Sfântului Ilie se roagă mii de credincioși, chiar dacă nu poartă numele Slăvitului Proroc.

Mai ales în ziua praznicului, toți care cred în puterea acestui sfânt, mare făcător de minuni, invocă ajutorul lui: ” Ne rugăm ție, Sfânt Ilie, cel care ai fost ridicat la cer într-un car de foc, învrednicindu-te  a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului în timpul Schimbării Lui la Față, acum sălășluind  în lăcașurile raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta  stăm în fața sfintei tale icoane și cu umilință alergăm către mijlocirea ta. 

Sfinte Ilie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi

Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni,  să ne dea nouă duhul pocăinței,  al izbăvirii de păcate, și cu Atotputernica Sa bunăvoință să ne ajute să ne îndepărtăm din calea păcatului,  îndrumându-ne spre lucrul bun.  Să mijlocești pentru noi Sfinte Ilie să fim sănătoși, noi , copiii și părinții noștri.

Tu, Sfinte Proroc, să ne ajuți să fim de folos aproapelui nostru

Să ne ajuți să fim de folos aproapelui nostru când acesta este la ceas de boală, de cumpănă sufletească și sufocat de datorii. Ne rugăm ție, Prorocule Făcător de Minuni, să-i îndepărtezi din calea noastră și a familiei noastre, pe cei care  nu țin seamă de rânduielile Sfintei Biserici și de poruncile Domnului. Amin!   

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1