Procesiunea ”Calea Sfinților” din București începe joi, la ora 17.00

calea_sfintilor_pelerinaj_basilica.ro_.jpg

Pelerinaj
Procesiunea la Patriarhie, joi, 26 octombrie, ora 17.00
Basilca.ro
Citeste tot despre: 

Română a amânat Procesiunea ” Calea Sfinților”,care urma să se împlinească marți, 24 octombrie, începând cu ora 12,30 din cauza vremii nefavorabile. Procesiunea "Calea Sfintilor" se amână până joi, 26 octombrie 2017 la ora Patriarhia 17,00, ne informează Patriarhia Română.

Marți, la ora 12.30, sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfântului Ierarh Nectarie au fost  scoase de către slujitorii Catedralei Patriarhale într-o procesiune restrânsă, pentru a fi depuse în  noul baldachin de pe Colina Patriarhiei.
"Procesiunea organizată de Arhiepiscopia Bucurestilor, în parteneriat cu Patriarhia Română, cu prilejul sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, împlinește o traditie începută în anul 2008. Procesiunea este un act de măturisire a credinței, de manifestare a dragostei creștine, a comuniunii și comunității eclesiale", precizează Basilica.ro.

Așa cum menționează programului actualizat, joi de la ora 17:00 vor pleca în procesiune două coloane: prima de la Catedrala patriarhală și a doua de la Catedrala mitropolitană, având ca punct de întâlnire Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1