Pelerinaj cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic în municipiul Câmpina

moastele_sf._ierarh_calinicpg.jpg

Moaștele Sfântului Ierarh Calinic atrag numeroși pelerini
Sursa foto: Basilica.ro
Citeste tot despre: 

În intervalul 17-24 februarie 2019, moaştele Sfântului Ierarh Calinic sunt aduse spre închinarea credincioşilor în mai multe parohii din municipiul Câmpina. Pelerinajul cu sfintele moaște se desfășoară sub genericul: ”O săptămână de rugăciune alături de Sfântul Calinic – ctitor de biserici câmpinene”.

Numeroși credincioși s-au adunat în jurul raclei cu sfintele moaște

Vestea pelerinajului cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Calinic a atras zeci de pelerini din localitate și din alte zone din țară. În prima zi a pelerinajului, în prezența a numeroși credincioși, racla cu sfintele moaște a poposit la Parohia Sfântul Nicolae-Câmpina unde s-a oficiat slujba de priveghere. În dimineața zilei următoare, credincioșii au participat la Sfânta Liturghie. În continuare, racla cu sfintele moaște a poposit la Parohia Sfânta Treime – Câmpina unde s-a oficiat Taina Sfântului Maslu. În dimineața zilei de marți, 19 februarie, în această parohie credincioșii au asistat la Sfânta Liturghie. Zi de zi, racla cu sfintele moaște a fost însoțită de zeci de pelerini. Un număr impresionat de credincioși a poposit în Parohia Adormirea Maicii Domnului-Câmpina, unde s-a oficiat, după datină, Acatistul Sfântului Ierarh Calinic. 

Pentru credincioșii dornici să participe la slujbele care se oficiază în parohiile din această localitate, în ”Săptămâna de rugăciune alături de Sfântul Calinic, ctitor de biserici câmpinene”, programul este următorul:

  • Pe 20 februarie 2019, de la ora 8.30 se oficiază Sfânta Liturghie la Parohia Adormirea Maicii Domnului; de la ora 17.00, racla va fi aşezată spre închinarea credincioşilor în Parohia Nașterea Maicii Domnului – Câmpina, unde va fi oficiat Acatistul Sfântului Ierarh Calinic.  
  • Joi, 21 februarie 2019, de la ora 8.30, se desfășoară Sfânta Liturghie la Parohia Nașterea Maicii Domnului; de la ora 17.00, racla va fi purtată în procesiune la Parohia Sfântul Apostol Andrei – Câmpina unde se va săvârși Acatistul Sfântului Ierarh Calinic.
  • Vineri, 22 februarie 2019, de la ora 8.30, se oficiază Sfânta Liturghie la Parohia Sfântul Apostol Andrei; de la ora 17.00, sfintele moaşte vor fi duse la Parohia Sfinții Voievozi – Câmpina, apoi va avea loc slujba Acatistului Sfântului Ierarh Calinic. 
  • Sâmbătă, 23 februarie 2019, de la ora 8.30 se oficiază  Sfânta Liturghie la Parohia Nașterea Maicii Domnului; iar de la ora 17.00 are loc întâmpinarea raclei cu sfintele moaște la Parohia Sfântul Mucenic Dimitrie – Câmpina și săvârșirea Tainei Sfântului Maslu.
  • Duminică, 24 februarie 2019, de la ora 8.30 se oficiază Sfânta Liturghie la Parohia Sfântul Mucenic Dimitrie – Câmpina.

Un cuvânt de binecuvântare pentru pelerini

Cu prilejul acestui eveniment religios, preacuviosul Părinte Vasile, egumenul Mănăstirii Cernica, a adresat celor de față un cuvânt de binecuvântare și a evocat, pe scurt, viața Sfântului Calinic, motivându-i pe cei prezenți să participe cu bucurie la acest pelerinaj.

Pelerinii vin la sfintele moaște să ceară ajutor pentru necazurile lor

La rândul său, părintele Grigore Melnic, Protoiereul protopopiatului Câmpina, și-a exprimat speranța că zilele în care moaştele Sfântului Calinic se vor afla în municipiul Câmpina vor fi „prilej pentru mulți să alerge la mijlocirea părintească mult folositoare a Sfântului Ierarh Calinic”.

Sfântul Calinic este primul sfânt canonizat de Biserica Ortodoxă Română

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica este prețuit de călugari, fiind considerat un mare părinte și îndrumător duhovnicesc al monahilor. Totodată, Sfântul Ierarh Calinic este prețuit de ierarhi ca fiind primul sfânt român canonizat de Biserica Ortodoxă Română. Mirenii îl prețuiesc pe Sfântul Calinic ca pe un mare făcător de minuni și vindecător al suferințelor omenești.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1