Joi, 12 iulie, Biserica Ortodoxă Română aduce cinstire Icoanei Maicii Domnului Prodromița de la Muntele Athos

maica_domnului_perodromita_doxologia.ro_.jpg

La 12 iulie, ortodocșii cinstesc Icoana Maicii Domnului Prodromița de la Muntele Athos
Sursa foto: doxologia.ro

Pentru Otodoxie, data de 12 iulie este o zi de sărbătoare. Biserica aduce cinstire Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița de la Muntele Athos. În Patriarhia Română, în mai multe lăcașuri de cult ortodoxe, Maica Domnului este ocrotitoare, acolo unde sunt adăpostite copii ale Sfintei Icoane Prodromița.

În rândul acestora amintim:

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

An de an, la data de 12 iulie,  Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului o cinstește pe Maica Domnului Prodromiţa,  care este rânduită ca ocrotitoare a sfântului lăcaș, chiar de la sfințirea acestuia. În incinta sfintei Catedrale există spre închinare o copie a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromiţa, de la Muntele Athos.

Și în Arhiepiscopia Iașilor, o Biserică poartă hramul Icoanei Maicii Domnului Prodromița

De anul trecut, de la data de 9 iulie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a sfințit biserica de lemn a Mănăstirii Dagâța din Arhiepiscopia Iașilor și Biserica poartă hramul Icoana Maicii Domnului Prodromița.

Mănăstirea Sfânta Elisabeta din Cluj-Napoca este ocrotită de Maica Domnului  Prodromița

Acest lăcaș de cult monahal a primit în anul 2015 o copie a icoanei Maicii Domnului Prodromiţa din Sfântul Munte Athos. Sfântul odor a fost realizat de călugării Schitului românesc Prodromu, apoi a fost  dăruit aşezământului monahal din cartierul clujean Bună Ziua.

Sfânta Liturghie  va fi oficiată la Schitul Prodromița, pe malul Dunării

 Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie va oficia joi, 12 iulie, Sfânta Liturghie la schitul Prodromița, situat pe malul Dunării, în partea de vest a localității Hârșova.

O copie a icoanei în  Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Cu aproape trei ani în urmă, în data de 14 august 2015, o copie a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromița de la Sfântul Munte Athos a fost așezată spre închinare, tămăduitrea credincioșilor  și întărirea lor în credință,  în Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae din Râmnicu Vâlcea.

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Galați își sărbătorește al doilea hram

La data de 12 iulie, Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Galați își sărbătorește cel de-al doilea hram: Cinstirea Sfintei Icoane Prodromița.

loading...
Loading...