Cum ne afectează Luna Plină din octombrie

luna.jpg

luna
Luna Plină

Luna Plină este faza lunară care apare atunci când Luna este în opoziție cu Soarele, Pământul aflându-se aproximativ pe linia care unește Luna cu Soarele, mai exact atunci când longitudinea ecliptică a Soarelui și a Lunii diferă cu 180 de grade. Această definiție pare destul de complicată. Astfel că oamenii au preferat să vadă acest fenomen mai uman. Și au descoperit că, perioada în care Luna pare foarte de aproape de Pământ, încât ai putea s-o atingi cu mâna, starea lor de spirit este oarecum schimbată. Chiar și astrologii sunt de acord că această fază a lunii are o influență asupra pământenilor.

Pe 14 octombrie este Lună Plină. Specialiștii în astrologie spun că acum este perioada favorabilă a deciziilor importante. Mulți oameni se tem atunci când văd Luna plină, iar tradiția populară conține o serie de superstiții, adeverite, într-un fel sau altul în viața de zi cu zi. Unele influențe nu pot fi explicate dar rămân faptele concrete care devin datele ce stau la baza studiilor. Astfel, perioadele cu Lună plină ar fi nefavorabile în plan financiar, însă este benefică pentru culegerea plantelor de leac, potrivit clickpentrufemei.ro.

De asemeena, studiile arată că fascinanta Lună Plină are o influență puternică și asupra stării noastre de spirit. Specialiștii au ajuns la concluzia că bărbații sunt cei mai sensibili când vine vorba de un astfel de fenomen. eI devin irascibili, chiar agresivi în relația cu cei din jur și au tendința de a nu-și găsi locul.

Cum ne afectează Luna Plină din ocrombrie

”Luna Plină, din punct de vedere astrologic, este un fenomen care influențează în bine Spiritele Superioare și afectează Destinul Karmic (viitorul din această viață și toate viețile viitoare) la toate spiritele inferioare (certărețe, agresive, persoanele căsătorite din interes, care s-au cățărat pe șefi și s-au mai și căsătorit cu ei, să facă o carieră pe care o cred ei bună, politicienii care sug sângele poporului (indiferent dacă sunt de stânga sau de dreapta); cei care sar din pat în pat și au un trecut amoros dubios (de nu mai știu numărul persoanelor cu care s-au culcat)”, a explicat pentru Click! celebrul astrolog Mariana Cojocaru.

mariana-cojocaru.jpg

Mariana Cojocaru
Foto: Captură Kanal D

Specialistul în astrologie mai spune că mulți oameni pot avea probleme de sănătate sau în carieră. ”Unii pot avea insomnii grave sau alte probleme de sănătate, tentative de suicid; alții au nevoie de protecție, tensiuni în relațiile sentimentale; crește riscul de accidente diverse”, a mai explicat Mariana Cojocaru

Care sunt zodiile cele mai afectate de Luna Plină din Octombrie

Astrologul Mariana Cojocaru a explicat că de acest fenomen sunt afectați nativii tuturor zodiilor. ”Marte este în Balanță (în cădere lângă Soare), Berbecii (Leonard Doroftei-Berbec a părăsit din nou țara) și Scorpionii, evident (cu toți cei trei patroni în poziții nefaste-Marte, Pluton în Capricorn, Lilith în Pești), Capricornii și Racii, Săgetătorii, Gemenii, Fecioarele și Peștii (Malefica Lilith din Pești în cuadratură cu Jupiter din Săgetător), Taurii (Uranus în poziție nefastă), Vărsătorii saturnieni și unii uranieni, Leii(cuadratura Soarelui Natal cu Uranus din Taur)”, cu toții sunt afectați, a mai spus Mariana Cojocaru.

10 lucruri care se pot întâmpla când e Lună Plină

Iată care sunt cele mai populare 10 lucruri care se pot întâmpla pe durata fascinantei Luni Pline, potrivit sfatulparintilor.ro.

Ciclurile menstruale sunt afectate

Un studiu publicat în 2011 arată că Luna plină influențează ciclul menstrual al persoanelor între 16 și 25 ani. Motivul încă mai trebuie explorat, însă realitatea confirmă acest fapt.

Broaștele țestoase își depun ouăle

Unele specii de broaște țestoase de la mare așteaptă că Luna să fie plină pentru a se apropia de mal că să își depună ouăle.

Se nasc mai mulți bebeluși

Se pare că forță gravitațională a Lunii pline are legătură și cu declanșarea mai multor nașteri.

Somnul se înrăutățește

Studiile au arătat că în această perioadă somnul este mai scurt și mai puțin profund. Deși nu sunt multe explicații solide pentru acest fapt, reține că în caz de dificultate cu somnul, poți da vina pe Lună.

Pasările comunică diferit

O anumită specie de bufniță, de exemplu, își folosește penele albe de la gât pentru a comunica cu alte păsări noaptea. Când e Luna Plină, această activitate crește pentru că este mai ușor să fie văzută cu așa de multă lumină naturală a Lunii.

Mai mulți oameni la urgențe

Deși este greu de găsit o corelare concretă, s-a presupus că frumusețea Lunii pline îi face pe oameni să vrea să își lase casele și să iasă în stradă, ajungând în situații mai precare decât daca stăteau în casă uitându-se la tv sau dormind.

Rata criminalității crește

Studii multiple au arătat că rata crimelor este mai mare în timpul Lunii Pline. Poate fi din cauza că există mai multă lumină naturală de la Luna iar criminalilor le este mai ușor să vadă ce fac.

Stările umane se schimbă brusc

Persoanele instabile sau cele anxioase ori depresive au dificultăți când Luna este plină.

Recuperarea medicală se accelerează

Pacienții ce au trecut printr-o operație cardiacă s-au recuperat mai repede când operația a avut loc în preajma Lunii Pline și au avut o rată mai mare de supraviețuiri. 

Prădătorii sunt mai puțin activi

Din cauza luminii naturale mult crescute pe durata nopților cu Luna plină, animalele de pradă tind să își diminueze activitatea în aceasta perioadă, intrând în contradicție cu mitul din folclor conform căruia există despre vârcolacii puși pe vânat sub Luna plină.

Ca satelit al planetei noastre, Luna are o mișcare de rotație în jurul Pământului pe o orbită aproape circulară, cu o perioadă ce 27,3 zile. Aceasta perioadă se numește perioada siderală – perioada în care Luna se întoarce în aceeași poziție, în raport cu stelele.

Citește și: 

Semne rele prevestite de Luna Plină din 13 septembrie?

5 legende despre Luna Nouă

Loading...
 
 

Citește și

Additional uncaught exception thrown while handling exception.

Original

Error: Call to undefined function module_list() in bootstrap_invoke_all() (line 1356 of /var/www/admin.click.ro/includes/bootstrap.inc).

Additional

RedisException: read error on connection to 172.17.0.1:6379 in Redis->auth() (line 18 of /var/www/admin.click.ro/sites/all/modules/contrib/redis/lib/Redis/Client/PhpRedis.php).


ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1