Corala Cantus Domini a fost premiată de Patriarhul României

corala_cantus_premiata_basilica.ro_.jpg

Corala Cantus Domini a fost premiată de Patriarhul României
Sursa foto:Basilica.ro

Corala Cantus Domini a fost premiată pentru ”mărturisirea credinței în formă artistică”. Miercuri, 19 septembrie 2018, la Palatul Patriarhiei, Corala Cantus Domini a primit din partea Patriarhului Daniel Diploma Omagială a Anului Centenar 2018 – An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română.

Cu acest prilej, Preafericitul Patriarh Daniel a precizat:„Apreciem activitatea muzicală a teologilor pentru că este o mărturisire a credinței în formă artistică, o susținere a rugăciunii și, în același timp, leagă spațiul sacru cu timpul sacru, dar și generațiile între ele, într-o comuniune mărturisitoare”. Totodată, Părintele Patriarh a adăugat că, prin activitatea sa, corul promovează valori naționale la nivel internațional: ”Corul Cantus Domini face și o evidențiere a valorilor naționale artistice și a calităților sufletului poporului român credincios și creator și contribuie la apropierea între Biserici surori și între diferite națiuni”.

La festivitatea de premiere, Arhid. Răzvan Ștefan, dirijorul Coralei Cantus Domini, a subliniat  că participarea la Festivalul de Muzică Corală  „The Singing World” 2018 a reprezentat o „încununare a carierei” : „Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o activitate pe care sperăm să o continuăm, să o dezvoltăm, întrucât, știm foarte bine că ispita cea mai mare este rutina, care ne duce la ruină. De aceea, trebuie să dovedim hărnicie și perseverență”.

 În intervalul 3-8 august Corul Cantus Domini a fost premiat la  Festivalul de Muzică Corală în Sankt  Petersburg

Corul bărbătesc Cantus Domini a participat în perioada 3 – 8 august 2018 la Festivalul de Muzică Corală „The Singing World”, în Sankt Petersburg, Federaţia Rusă, unde a obţinut numeroase premii, dintre care trei medalii de aur

În cadrul ceremoniei, Corala Cantus Domini a interpretat piesa muzicală „Suita din Țara Oașului”.

 La festivitatea de premiere, Patriarhul României le-a oferit membrilor coralei , pe lângă Diplomele omagiale  și Volumul „Istoria Unirii Românilor” de Ioan Lupaș, apărut anul acesta la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Totodată, la festivitatea de premiere,  au fost prezenți Episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploieșteanul și Ieronim Sinaitul care le-au adresat felicitări membrilor corului.

.

 

Loading...