Clopotele Catedralei Mântuirii Neamului au fost sfințite de Patriarhul Daniel-Moment istoric pentru Patriarhia Română

iclopotele_catedralei_adevarul.rojpg_.jpg

Cele șase clopote ale Catedralei Mântuirii Neamului au fost binecuvântate de Patriarhul Daniel
Sursa foto: Adevărul.ro

Luni, 3 septembrie, cele şase clopote ale Catedralei Mântuirii Neamului au fost sfinţite de Patriarhul Daniel. Clopotele cântăresc împreună 33 de tone şi vor fi montate, în zilele următoare, în turnul "Clopotniţă” de pe faţada de vest a noii Catedrale Patriarhale, la o înălţime de 60 de metri.

Precizări referitoare la clopotele Catedralei Mântuirii Neamului

Potrivit precizărilor menționate de Patriarhie, sfinţirea exterioară a clopotelor (care se află acum la sol), va fi urmată de sfinţirea lor interioară şi a clopotniţei, după ce acestea vor fi instalate în turnul "Clopotniţă”.

Cele șase clopote ale Catedralei Naţionale au fost realizate în fabrica Grassmayr din Innsbruck, Austria, au o garanţie de 15 ani şi o durată apreciată la peste 400 ani.

Din grupul celor  șase clopote ale Catedralei Mântuirii Neamului, clopotul mare este  dedicat "Eroilor Neamului”, are o greutate de peste 25 de tone,  o înălţime şi un diametru de circa 3 metri. La evenimentele  și la sărbătorile importante,  rezonanța acestui clopot va putea fi auzită pe o rază de 15 kilometri. .

Alte precizări referitoare la clopotele Catedralei din partea reprezentanților Patriarhiei Române

"În ceea ce priveşte calitatea sunetelor, aceasta este asigurată prin puritatea aliajului de bronz utilizat de turnătoria din Tirol, 78% cupru electrolitic cu puritatea de 99,99% şi 22% staniu electrolitic, cu aceeaşi puritate. Urmând tradiţiei creştine privind inscripţionarea clopotelor, pe fiecare dintre cele şase clopote se află inscripţionate: stema Patriarhiei Române, chipul în efigie al Patriarhului Daniel – sub păstorirea căruia s-a concretizat construirea Catedralei Naţionale – şi crucea patriarhală, precum şi inscripţia: <Binecuvântarea Patriarhului Daniel al României pentru Catedrala Naţională – Centenar 1918 – 2018>"..

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1