Cele mai cunoscute izvoare cu puteri miraculoase și tămăduitoare din țara noastră

izvr.jpg

Izvorul de la Mănăstirea Ghighiu are ape termale tămăduitoare
Sursa Foto Jpeg

În fiecare an, în prima vinere după Paşti, în Vinerea Luminată, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. În acest an, praznicul împărătesc, închinat minunilor înfăptuite de Maica Domnului, este rânduit la data de 18 aprilie. La acest praznic, persoanele cu probleme de sănătate, fizică și psihică, merg în pelerinaj la izvoarele făcătoare de minuni, prezente în numeroase județe din țară.

În Dobrogea, la Mânăstirea Dervent, există cel mai cunoscut izvor. Pe aceste meleaguri, Sfântul  Apostol Andrei a săvârşit numeroase minuni. Apa izvorului  de odinioară curge  şi astăzi,  păstrându-şi puterile miraculoase asupra sănătăţii.

 

Mânăstirea Izbuc, satul Ponoarele, comuna Cărpineț, cel mai vechi lăcaş de rugăciune din judeţul Bihor, adăposteşte un izvor unic în Europa. Se spune că apa ţâşneşte dintre pietre, la anumite intervale de timp şi legenda aminteşte că izvorul a fost recunoscut ca o sursă tămăduitoare pentru bolnavi, după ce un copil orb s-a oprit să-şi spele ochii. La scurt timp, copilul a început să vadă. 

 

La Mânăstirea Ghighiu, credincioşii care asistă la slujbă se pot bucura de ajutorul primit de la renumita icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi pot găsi apă sfinţită la Izvorul Tămăduirii, situat în curtea mănăstirii.                                                                                                                                                                                                                                                                                            

 

La Mănăstirea Horaicioara, din judeţul Neamţ, există un izvor cu apă tămăduitoare de boli, care adună mii de credincioși.

La Mânăstirea Prislop, satul Silvaşu  de Sus, comuna Prislop, judeţul Hunedoara , există un izvor cu ape tămăduitoare la care vin în pelerinaj numeroşi credincioşi bolnavi. Tot în această localitate este şi mormântul preotului Arsenie Boca.

 

La  Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbata de Sus, comuna Voila, județul Braşov, un izvor făcător de minuni și o fântână tămăduitoare, apreciate de credincioșii bolnavi din toată țara, care vin aici să se roage și să se bucure de ajutorul apelor tămăduitoare.

 Mănăstirea Râmeţ, comuna Râmeţ, județul Alba adăpostește un  renumit izvor tămăduitor (în paraclisul bisericii)
 

Mănăstirea Călugăra, comuna Ciclova Montană (Oraviţa), datează din anul 1858. Pelerinii și credincioșii se adună în sfântul lăcaș, nu numai în zilele de sărbătoare, și se bucură de foloasele izvorului tămăduitor cu care este binecuvântată biserica Mănăstirii.   

 

În Mănăstirea Izvorul Miron, satul Româneşti, comuna Tomeşti, județul Timiş , izvorul tămăduitor cu ape termale a vindecat sute și sute de bolnavi.
În  Mănăstirea Bistriţa, comuna Costeşti, județul Vâlcea, există un renumit izvor tămăduitor ce picură apă în peştera Sfântul  Grigorie (Vânturariţa), Galeria Asceţilor.
 

În Mănăstirea Frăsinei, comuna Muereasca din județul Vâlcea, izvorul  tămăduitor (al Sfântului Calinic),  este de mare ajutor bolnavilor din județele învecinate sfântului lăcaș.
 

La Mănăstirea “Peştera Sfântului Apostol  Andrei” ,din  comuna Ioan Corvin, județul Constanţa, credincioșii se roagă pentru sănătate și folosesc apele izvoarelor tămăduitoare , cunoscute ca izvoare binecuvântate de Sfântul Andrei.

În județul Argeș există mai multe lăcașuri ortodoxe care adăpostesc izvoare tămăduitoare, renumite în județele  din vecinătatea Argeșului.  La Mănăstirea Cetăţuia, comuna Cetăţeni, județul Argeş, există un  izvor tămăduitor în altar, ce curge de la praznicul ”Izvorul Tămăduirii” și până la 15 data de august, la sărbătoarea “Adormirea Maicii Domnului”
 

De asemenea, tot în județul Argeș, Mănăstirea Robaia, comuna  Muşateşti, este binecuvântată de Maica Domnului cu un izvor tămăduitor, care a alină, periodic, suferința a sute și sute de bolnavi.
La  Mănăstirea Nămăieşti ( în apropierea orașului Câmpulung Muscel) din județul  Argeş, pelerinii sunt atrași de o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului și de un  izvor cu ape tămăduitoare.
 

Mănăstirea Cernica, de lângă Bucureşti , este un loc de pelerinaj și de revigorare trupească și suflească pentru bucureșteni. La intrare în sfântul lăcaș există un  izvor cu ape tămăduitoare de care beneficiază, zi de zi , credincioșii care vin în acest lăcaș ortodox, unde, Sfântul Calinic face, adesea, numeroase minuni.

loading...
Loading...