Ce trebuie să știți despre Biserica Sfântul Silvestru

biserica_sfantul_silvestru_click.ro_.jpg

În Biserica Sfântul Silvestru existîă o icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni
Sursa foto: Click.ro

Zi de zi, în Biserica Sfântul Silvestru din București vin să se roage zeci și zeci de credincioșii care se confruntă cu numeroase necazuri. S-a dus vestea în rândul credincioșilor că icoana Maicii Domnului din sfântul lăcaș este făcătoare de minuni: tămăduiește boli, este de mare ajutor pentru cei care trebuie să suporte operații riscante, alungă încurcăturile și necazurile repetate din viața familiei, ajută la întemeierea familiilor creștine.

Sfânta icoană  își păstrează cu  smerenie anonimatul

Despre ajutorul oferit de sfânta icoană celor care au probleme repetate în viața cotidiană  s-a răspândit vestea în toată țara.  Nu se cunoaște însă nici un amănunt referitor la istoria icoanei : când și cine a pictat-o, dar și în ce împrejurări această icoană a fost adusă în acest lăcaș ortodox. Specialiștii spun că stilul în care a fost pictată icoana aceasta, care a adus mii de bucurii în viața credincioșilor, ar putea avea origini transilvane. Unii preoți au văzut o icoană asemănătoare cu aceasta în Muzeul Cetății Făgărașului și de aceea există bănuiala că icoana are origini transilvane. Oamenii  se roagă cu evalavie de câte ori sunt copleșiți de probleme.

Icoana este scoasă din altar în Săptămâna Patimilor lui Iisus

Atunci când icoana este scoasă din altar, doar în săptămâna în Patimilor Mântuitorului Iisus Hristos, zilnic, sute și sute de credincioși vin să se închine Maicii Domnului și să-i ceară ajutorul. Icoana i-a ajutat pe toți cei care s-au confruntat cu situații dificile și dramatice, cu operații și boli grave.

Vindecată de o boală cumplită

 Am stat de vorbă cu o tânără pentru care speranța de bine dispăruse din viața ei. Elena avea o slujbă foarte bună, câștiga  așa cum și-a dorit, dar necazurile n-o ocoleau. Starea de sănătate o sâcâia tot mai des în ultima vreme. Investigațiile medicale precizau că boala secolului s-a cuibărit în trupul ei. Medicii nu i-au dat prea multe speranțe  de supraviețuire.  A fost și în străinătate la specialiști renumiți. Veștile erau la fel de deprimante. O vecină a Elenei, o învățătoare pensionară din bloc, foarte credincioasă, a aflat de necazul Elenei și a sfătuit-o să meargă la Biserica Sfântul Silvestru să se roage la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Deși nu avea nicio speranță de însănătoșire,  la insistențele vecinei, Elena s-a dus la sfântul lăcaș. Destul repede,  starea ei de spirit s-a îmbunătățit și putea să meargă la serviciu. După trei luni și-a făcut din nou toate investigațiile medicale. Boala cumplită se topise...așa cum i-a spus medicul ei de familie, care nu prea credea în minuni.  Acum, la șase luni de la vestea cumplită, când își număra zilele, Elene este bine, continuă să meargă frecvent să se roage la icoana Maicii Domnului. Mai mult, în biserică s-a împrietenit cu o tânără care venea să-i mulțumească Maicii Domnului că s-a căsătorit  cu cine și-a dorit și are o familie fericită. Pe această temă, și Elena vrea să se roage și să-i ceară ajutorul icoanei făcătoare de minuni.

Adresa sfântului lăcaș: Strada Silvestru nr.36,  sectorul 2, București.

Hramul Bisericii: Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Silvestru, Sfântul Neagoe Basarab.    

    

 

 

loading...
Loading...