Ce înseamnă când retrogradează Mercur şi ce NU e bine să faci în această perioadă

shutterstock_1887009571.jpg

Este un moment bun să faci ordine în viaţa de zi cu zi @shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

În acest an, planeta Mercur retrogradează de trei ori. Prima dată, începând cu 30 ianuarie (în Vărsător) până în 19 februarie (în Peşti). Urmează intervalul 31 mai – 21 iunie (în Gemeni) şi apoi cel din toamnă, respectiv 28 septembrie – 16 octombrie (în Balanţă). În aceste trei perioade, când Mercur este retrograd, percepţia generală este de blocaj, de ghinion, de conflicte şi de schimbări bruşte, care ne întorc zilele cu susul în jos.

Este activitatea acestei planete responsabilă pentru cele mai multe evenimente neplăcute? Ar putea fi de vină lipsa somnului, programul încărcat, situaţiile stresante, dar în mare parte este despre impactul pe care îl are acest fenomen astrologic. De fapt, retrogradarea lui Mercur reprezintă atât un eveniment astrologic, cât şi unul astral.

Mişcarea retrogradă se referă la perioada când o planetă pare că îşi schimbă orbita normală, însă acest lucru nu este adevărat. În cazul lui Mercur, planeta pare că se roteşte invers, însă această percepţie este cauzată de modul în care Mercur şi Pământul se mişcă în raport cu Soarele. Mercur îşi completează orbita în jurul Soarelui mult mai repede decât Pământul. Un an pe Mercur este raportat la 88 de zile pe Pământ. Când Mercur trece pe lângă Pământ în mişcarea sa de gravitaţie, pare că planeta se mişcă înapoi. Acelaşi principiu poate fi aplicat şi atunci când observăm maşinile pe stradă. Mai precis, iluzia că maşinile din spate circulă înspre înapoi se datorează faptului că tu călătoreşti mai repede în comparaţie cu ele.

Citește aici cum ne influențează viața retrogradarea lui Mercur și ce este mai bine să evităm după 30 ianuarie!

Loading...
 
 

Citește și

  • Prima planetă asemănăroare cu cea pe care locuim se află în afara sistemului solar şi va fi descoperită până la sfârşitul lui 2010, după cum precizează  unul dintre cei mai mari astronomi ai lumii.

  • Cel mai curajos proiect solar de pe planetă vine de la Uniunea Europeană şi alte 12 companii, majoritatea germane, care au decis în 2009 să construiască centrale solare în Africa de Nord şi în Orientul Mijlociu.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1