În ajunul sărbătorii de Florii să împlinim tradițiile respectate de rudele și prietenii care poartă nume de flori

traditii-florii.jpg

Tradițiile din ajunul Floriilor ne poartă noroc
Citeste tot despre: 

Să împlinim aceste tradiții care aduc, totdeauna, spor în proiectele noastre cotidiene, dar și împlinirea dorințelor care au bătut pasul pe loc!

În ajunul praznicului, reconcilierile sunt de bun augur!

Ajunul sărbătorii de Florii este o etapă a reconcilierilor. Acum împăcarea cu rudele sau cu prietenii de familie cu care nu vorbim de multă vreme este de bun augur. Prin tradiție, s-a constatat că, în curând, după împăcarea cu aceste persoane, bucuriile revin în anturajul nostru. Această tradiție trebuie împlinită în ajunul sărbătorii , mai ales în prima parte a zilei. Tot acum să discutăm proiectele noastre cu rudele care poartă nume de flori.

De Florii este dezlegare la pește

O tradiție îndrăgită de credincioși se referă la dezlegarea la pește. În ajunul sărbătorii, este bine să procurăm preparate de pește pe care să le ducem duhovnicul nostru care să le binecuvândeze. A doua zi, din peștele binecuvântat de preot trebuie să dăm o porție unui om sărac, însoțită de pâine și de un pahar de vin.  Din acest pește binecuvântat  trebuie să consume și persoanele cu probleme de sănătate din familia noastră, bolnavi și copii. Împlinind această tradiție, persoanele care mănâncă din acest pește  vor fi mai sănătoase și sprintene precum  peștele.

Pelerinaj la biserici din cartier în ajunul praznicului

O tradiție care poartă noroc, celor care o împlinesc în ajunul praznicului, se referă la un pelerinaj împlinit la două- trei biserici din cartierul nostru. În prima parte a zilei  este bine să mergem în pelerinaj la două-trei biserici. Tradiția recomandă ca  în fiecare sfânt lăcaș să ducem flori și  crenguțe de salcie.  A doua zi, în ziua praznicului, să mergem și să primim de la preot crenguțe de salcie care au fost sfințite la slujba specială de Florii. Aceste crenguțe este bine să le punem la icoanele  familiei și, vom constatat că, în scurt timp,  ele  vor avea puteri vindecătoare în viața rudelor bolnave și că vor aduce împliniri în gospodăria respectivă.    

 

   

Loading...