20 jurnaliști de presă religioasă din România au vizitat Reprezentanța Patriarhiei Române de la Bruxelles

vizita-bruxelles-3.jpg

Un grup de jurnaliști religioși din România au vizitat redacția Kerk en Leven
Sursa foto: Basilica.ro

20 de jurnaliştii de presă religioasă din țara noastră au vizitat Reprezentanța Patriarhiei Române din Bruxelles. Jurnaliștii au fost întâmpinaţi de Părintele Sorin Şelaru, directorul reprezentanței, Părintele George Vâlcu, secretar, şi de Părintele Gabriel Pop, asistent.

În timpul întâlnirii, Părintele Sorin Şelaru a prezentat un scurt istoric al bisericii Parohiei „Sfântul Nicolae”, care este proprietatea Patriarhiei Române  și-l are ca paroh pe Părintele Patriciu Vlaicu.

Cu prilejul întrevederii, directorul Reprezentanței, Părintele Şelaru  a precizat  pentru cei prezenți că Biserica Parohiei  ”Sfântul Nicolae” are hramul Sfântul Nicolae, deoarece imobilul a fost cumpărat chiar în ziua de pomenire a sfântului.

Pentru buna desfășurare  a lucrărilor , majoritatea  fondurilor  sunt oferite de Patriarhia Română.

Totodată,  Părintele Șelaru a oferit detalii referitoare  la stadiul lucrărilor care se desfăşoară în prezent la acest locaş de cult, apoi a prezentat spațiile adiacente bisericii, aflate în șantier, și care urmează să fie amenajate ca încăperi pentru diverse activități, mai ales cu tinerii. De asemenea, Părintele Șelaru  a subliniat  faptul că majoritatea fondurilor pentru buna desfăşurare a lucrărilor sunt oferite de Patriarhia Română.

Directorul Reprezentanţei Patriarhiei Române pe lângă Instituţiile Europene a făcut referire şi la tinerii români, despre care a spus că ei vin în Belgia, într-un număr mare, pentru a studia teologia la facultățile de prestigiu și a apreciat faptul că aceștia sunt foarte implicați în misiunea parohiilor românești, în special în ceea ce privește catehezele.

Grupul de jurnaliști este condus de Consilierul Patriarhal Aurelian-Nicolae Iftimiu, directorul Agenţiei de ştiri Basilica a Patriarhiei Române, şi include membri ai Centrului de Presă Basilica, dar și alți corespondenți din Iași, Sibiu, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timișoara.

Joi, 14 martie, grupul de jurnaliști va vizita orașul Antwerp, Parohia românească din localitate și redacția Ziarului Kerk en Leven (Biserică și viață), unul dintre cele mai importante ziare cu un conținut religios din zona flamandă a Belgiei.

Vineri, 15 martie,  jurnaliștii vor vizita Parlamentul European și alte instituții europene.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1