Puiul de gorilă s-a născut la maternitate

maimuta1212.jpg

De cum a venit pe lume bebe gorilă s-a cuibărit la pieptul mamei lui

Neam de neamul ei nu a beneficiat de atâta atenţie la naştere! Gorila Kira, de 17 ani, a născut vineri 2 iunie, la maternitatea de oameni din Philadelphia, după ce intrase în travaliu de joi. Operaţia de cezariană e premieră naţională.

Dacă nu interveneau de urgenţă doctorii de la Spitalul Universitar Thomas Jefferson şi cei de la Universitatea de Medicină Pennsylvania, gorila Kira şi puiul ei ar fi murit.

Joi, de Ziua Copilului, Kira a intrat în travaliu. Până vineri însă nu a reuşit să nască şi se chinuia îngrozitor. Nu mai puţin de 20 de voluntari au sărit în ajutorul ei.

Au dus-o la Meternitate unde a născut prin cezariană, fiind asistată de cei mai buni specialişti în obstetrică şi ginecologie. Decizia de a-i face cezariană a fost luată după o tentativă nereuşită cu forcepsul.

maimutica1212.jpg

…unde a născut

„E o zi emoţionantă pentru Grădina Zoo din Philadelphia”, a declarat Andy Baker, directorul Grădinii Zoo. Masculul de gorilă a stat două zile în spital alături de mama lui, apoi cei doi au fost trimişi la Zoo. Goriloiul e primul copil al Kirei şi al masculului de 32 de ani Motuba. El mai are o soră după tată, pe care o cheamă Amani. După primele teste ale comisiei de evaluare bebeluşul a primit nota 10 la externare.

Loading...