Papagalul mutilat de stăpân a primit aripi noi

24-peglob-foto1-140-170.jpg

Wei Wei a renăscut după ce a făcut prima lecţie de zbor
Citeste tot despre: 

Ce poate fi mai înduioşător decât să vezi că papagalul tău bolnăvior zboară din nou? Jucăuşul Wei Wei din Brisbane, Australia, a fost tuns cu barbaritate de stăpânul lui şi nu a mai putut zbura.

Premieră naţională: i-au făcut transplant de pene papagalului Wei Wei din specia Green Cheeked Conure (Pyrrhura molinae). Gălăgiosul Wei Wei a fost ”pedepsit” de stăpânul lui care a luat o foarfecă şi i-a tăiat aripile. Din cauza mutilării, pasărea nu a mai putut zbura. La scurt timp, a evadat din cuşcă şi a început să hoinărească pe străzi. Ar fi devenit o pradă sigură pentru pisicile maidaneze, dar destinul i-a mai dat o şansă la viaţă şi a ajuns la cabinetul veterinar unde lucra Catherine Apuli, de 31 de ani.

24-peglob-foto2-85-60.jpg

24 de pene noi au fost sterilizate, curăţate şi uscate

24-peglob-foto3-85-60.jpg

Wei Wei a fost adormit în timpul intervenţiei

Femeia a observat că penele nu îi mai creşteau, aşa că a strâns 24 de pene nou-nouţe de la un exemplar din aceeaşi specie, l-a adormit pe Wei Wei şi apoi i le-a ataşat. Operaţiunea a fost una extrem de delicată pentru că ataşarea penelor trebuie realizată cu mare atenţie, iar nervurile aripilor noi trebuiau să coincidă cu cioturile papagalului de 12 săptămâni. ”Mulţi oameni obişnuiesc să taie aripile păsărilor, această practică fiind una veche şi barbarică. Uneori păsările rămân traumatizate şi cu aripile ciuntite”, a explicat veterinarul, după ce Wei Wei a făcut primul antrenament de zbor. 

24-peglob-foto4-85-60.jpg

Aripile i-au fost tăiate de stăpânul care voia să îl cuminţească

Când aripile noi vor creşte la loc, papagalul va scăpa de la sine de penajul transplantat. Înainte de a-i fi ataşate, penele au fost sterilizate, curăţate şi uscate.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1