Papagalul mafiot a fost arestat şi băgat la Zoo

24-peglob-foto3-4col-180-ara-diopsittaca_nobilis.jpg

Papagalul narcoman dădea alarma când vedea vreun poliţist apropiindu-se de casă
Citeste tot despre: 

Papagalul narcoman a ajuns în arestul poliţiei după ce agenţii au observat că lucra mână în mână cu o bandă de traficanţi de droguri. Pasărea din specia Diopsittaca Nobilis ”ţinea de şase” când venea poliţia şi a fost acuzat de complicitate. Recent a ajuns la Teresina Zoo unde îşi va ispăşi pedeapsa până la sfârşitul zilelor.

Poveste ca în filme! Poliţia a intervenit în forţă zilele trecute în casa unor traficanţi de droguri din oraşul Teresina, statul Piaui, Brazilia. Când agenţii au pătruns în casă un papagal verde cu umerii roşii a început să ţipe: ”Mamă, au venit poliţiştii!”. Un agent a prins pasărea, a vârât-o într-o cuşcă şi a dus-o la secţia de poliţie împreună cu familia de traficanţi alcătuită din Edvan (30 de ani) şi soţia lui India, dar şi fiica lor de 16 ani, al cărei nume nu a fost dezvăluit. Traficanţii au fost descoperiţi săptămâna trecută după ce un agent sub acoperire a cumpărat marijuana de la fata de 16 ani, în cartierul Vila Irma Dulce. ”Papagalul este considerat complicele traficanţilor pentru că este evident că a fost antrenat să dea semnalul de alarmă atunci când agenţii se aflau în apropiere”, a declarat pentru publicaţia braziliană ”Ultimo Segundo” Major Mello, comandantul Poliţiei Militare care a făcut razia. Familia de traficanţi făcea bani vânzând orice, de la marijuana şi până la cocaină. Asupra lui Edvan au fost descoperite patru pachete mari de cocaină, iar asupra Indiei mai multe pungi de marijuana. Cei doi adulţi riscă până la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri, iar fiica lor minoră va ajunge într-un centru pentru delincvenţii minori. Papagalul a fost şi el găsit vinovat de complicitate la traficul de droguri şi a fost ”condamnat” pe viaţă la Grădina Zoologică din Teresina. El se va integra aici într-o comunitate de papagali din specia Diopsittaca Nobilis sau Macaw pitic cu umeri roşii. Vecinii traficanţilor au declarat că pasărea era adesea lăsată liberă pe prispa casei pentru a anunţa eventualii musafiri nepoftiţi. Papagalul narcoman ”intrase în banda” de narcomani în urmă cu trei ani.

Click! spune

Papagalul din specia Diopsittaca Nobilis sau Mini-Macaw cu umeri roşii este originar din America de Sud, are 30-35 cm lungime şi cântăreşte 165 de grame. Trăieşte până la 25 de ani şi poate reproduce între 10 şi 35 de sunete omeneşti, dacă este antrenat. Îşi face cuibul în scorburi, femela face 3-4 ouă pe care le cloceşte între 24 şi 26 de zile. Puii părăsesc cuibul la 54 de zile după ce au eclozat.

Loading...