Iepurele, dus la băi ca să scape de artrită

Citeste tot despre: 

Heidi, o iepuroaică din rasa Gigant Continental, suferă de artrită de ceva timp. Pentru a-i uşura suferinţa, stăpâna ei Amanda Williams, de 44 de ani, din Christchurch, Dorset, Marea Britanie o duce de două ori pe săptămână la înot. Şedinţa costă aproximativ 35 de euro, adică 150 de lei, iar rezultatele se văd abia în timp.

Iepurii nu prea se dau în vânt după apă, însă Heidi este înnebunită să îşi umezească un picuţ "clăpăugele" înotând în bazinul de fizioterapie, adânc de 1,2 metri. La început i-a fost teamă şi s-a zbătut îngrozitor. Însă stăpâna ei, Amanda Williams, de 44 de ani, a găsit soluţia: o vestă de înot. Echipată astfel, Heidi înoată "câineşte" fiind îndrumată de colo-colo prin bazin de doctori specializaţi.


O şedinţă durează până la 10 de minute. Pentru a-i face viaţa mai uşoară, Amanda Williams i-a cumpărat şi un partener de joacă, din aceeaşi rasă. Astfel Heidi, de patru ani, a ajuns să împartă garajul recondiţionat cu un mascul. Casa ei are podele încălzite, aer condiţionat şi canapele adaptate dimensiunilor ei. Iepuroaica şi-a început fizioterapia în decembrie şi deja rezultatele sunt vizibile. Ţopăie aproape ca în tinereţe.

Vidra Eddie: «Nu joc baschet! Mă tratez de boală!»


Grea e bătrâneţea şi amară! Pare să zică Eddie, o vidră simpatică foc de la Grădina Zoologică din Portland, Oregon, SUA. Are 15 ani şi suferă îngrozitor de tare de artrită. Încheieturile îi tremură la fiece pas şi nu-i mai vine deloc să mai iasă din apă.

“Uite o aruncare de 3 puncte”


Şi pentru că totuşi în cazul tratamentului de artrită, e nevoie să mai iasă uneori şi din apă, directoarea grădinii Jenny DeGroot, l-a inclus pe Eddie în programul de tratare a artritei. I-a dat o minge de baschet, i-a montat un coş şi l-a lăsat să se uite la câteva meciuri în NBA. A fost suficient. Eddie a prins ideea şi se antrenează mai ceva ca un profesionist, care vrea să prindă lotul.

«Şşşt! Dormi liniştit, Schoep, tata e cu tine!»

Nimeni nu poate descrie în cuvinte durerea din sufletul americanului de 49 de ani, John Unger, când asista la suferinţa căţelului său Schoep, de 19 ani. Artrita îi cuprinsese întreg trupul şi dureri îngrozitoare făceau ca cea mai mică mişcare să fie un adevărat iad. John trebuia să facă ceva. Aşa au început peregrinările lui la Lacul Superior, unde se scufunda împreună cu dulăul în apă.


Durerile dispăreau ca prin farmec şi Schoep reuşea să adoarmă pe pieptul stăpânului său. Fotografia realizată de Hannah Stonehouse Hudson a făcut înconjurul planetei în urmă cu aproape un an şi zeci de oameni au donat bani. S-au strâns 25.000 de dolari, bani pentru tratamente profesioniste care să îi lungească pe cât posibil viaţa lui Schoep.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1