FOTO Sunt unele dintre cele mai deştepte animale! Urangutanul care se îmbracă singur

CLIIMA20140521_0116_1.jpg

Urangutanul a reuşit să se îmbrace şi să se dezbrace singur

Se ştie că unele maimuţe au multe în comun cu oamenii, dar un urangutan a făcut un pas în plus pentru a fi la fel ca noi.

Specie cunoscută pentru IQ mare şi abilitatea de a învăţa orice extrem de repede, urangutanul a fost surprins în timp ce se îmbrăca cu lejeritate. Animalul şi-a pus un tricou şi chiar a încercat să se încalţe cu nişte cizme, dar s-a plictisit rapid şi a plecat înapoi în junglă.


Momentul amuzant a avut loc în parcul naţional Tanjung Putting din insula Borneo din Asia. Fotograful David Jenkins se afla prin preajmă când a văzut maimuţa şi puiul ei în timp ce dădeau târcoale colibei îngrijitorului. Când a realizat că nu e nimeni acasă, urangutangul a decis să încerce hainele lăsate acolo.


"Probabil că i-a văzut pe îngrijitori cum se schimbă dimineaţa. Urangutanii sunt foarte inteligenţi şi curioşi, iar asta e un exemplu perfect. Majoritatea animalelor din parc sunt sălbatice, dar unele sunt crescute de oameni când le mor mamele.


Sunt lăsate libere, dar unele vin în aproprierea oamenilor în căutare de banane. Am fost complet surprins să văd că se îmbracă singur, iniţial nu am putut să cred că ce văd e real, apoi am râs pe rupte", a povestit fotograful.


Loading...