El e bodyguardul câinelui orb

40_foto-3-3-col-profimedia-0427730465.jpg

"Nu te teme, frate, sunt aici!"
Fotografii: Profimedia
Citeste tot despre: 

Mai ceva ca în filme! Câinele Toby a devenit body-guardul dulăului Amos, care e orb din naştere. Îl însoţeşte peste tot, doarme împreună cu el şi are grijă să mănânce. Este în stare să-şi dea viaţa pentru el.

Amos este o corcitură de Staffordshire bull terrier care s-a născut orb. Stăpânii lui din Cheshire, vestul Angliei, l-au dus la un adăpost de animale, din cauza handicapului. Jess Martin, un pompier de 27 de ani, l-a descoperit când a început să lucreze la centrul pentru salvarea necuvântătoarelor abandonate. Trist şi neîngrijit, abia mai putea lătra. Dar s-a gudurat când s-a apropiat de el, ca şi când ar fi simţit că un suflet bun se va milostivi de soarta sa. Martin s-a decis să-l ia acasă, deşi îl avea deja pe Toby, de 9 ani, un Border Terrier. La început, intrusul nu a fost primit cu bucurie. Toby l-a lătrat pe Amos, din gelozie. “Era un căţel de coteţ, care nu mai socializase niciodată cu alţi câini”, explică Martin. Văzând însă că Amos era în mare suferinţă, Toby a lăsat-o mai moale. Ba chiar s-a împrietenit cu el şi a început să-l urmeze. Nu se desprinde de prietenul său.

40_foto-4-2-col-profimedia-0427730494.jpg

Dorm numai îmbrăţişaţi

Dorm numai îmbrăţişaţi. Când sunt hrăniţi, Toby preferă să renunţe la mâncarea cea mai bună, ca să se sature Amos. Îl ajută să ajungă la bolul unde li se pune apă, ca să-şi potolească setea. Toby îl apără de alţi câini pe Amos, deşi e mai mic de statură decât prietenul nevăzător. Nu o dată a ieşit smotocit din luptele cu javre care s-au legat de patrupedul orb. 

Sunt prieteni de nedespărţit

“Principala problemă este că Amos nu e iubit de alţi câini. Nu poate comunica în acelaşi fel cu dulăii normali. De aceea, îl atacă”, a povestit noul lui stăpân. Însă Toby e mereu lângă câinele orb, ca un bodyguard de nădejde. La un moment dat, când o maşină era să dea peste câinele nevăzător, prietenul lui inimos şi-a riscat viaţa, să-l împingă în siguranţă.

40_foto-5-2-col-profimedia-0427730484.jpg

Îl păzeşte şi în casă

A fost la un pas ca automobilul să-i calce pe amândoi. Câinii din rasa englezească Border Terrier, precum Toby, au multă energie, sunt încăpăţânaţi şi muncitori, excelenţi câini de casă. Se concentrează enorm să rezolve sarcinile care le sunt date. Au înălţimi de până la 37 cm, greutatea de până la 7 kg şi speranţa de viaţă de 15 ani. Câinii din rasa Staffordshire bull terrier sunt câini de luptă uşor adaptabili. Au înălţimea de până la 41 cm, greutatea de până la 17 kg şi speranţa de viaţă de 14 ani. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1