Cine va fi şeful în casă, tu sau căţelul?

Ultima actualizare:

    Căţelul trebuie învăţat cine e şeful "în haită"
Căţelul trebuie învăţat cine e şeful "în haită"

Dacă îi dai un deget, încet, încet, îţi ia toată mâna. Căţelul tinde să fie şef în „haită”, mai concret, în familia voastră şi, dacă nu iei atitudine, aşa se va întâmpla.

Când e mic, puiul de căţel are perioade în care devine agresiv. Muşcă tot ce prinde, iar dinţişorii lui sunt chiar bine ascuţiţi. Comportamentul lui e justificat, spune instructorul de dresaj canin Gabriel Cocu, pe pagina sa de Facebook. „Puii trec printr-o perioadă psihologică de stabilire a ierarhiei, ce începe la aproximativ 10-12 săptămâni şi ţine până la 16 săptămâni. În această perioadă, puiul forţează nota, încercând să preia conducerea grupei, adică începe să muşte mai tare, să latre mai insistent, să mârâie, desfăşurând un întreg arsenal pentru a se impune, pentru a domina”.

Acest gen de comportament trebuie descurajat cu fermitate. Coboară tonul vocii şi scutură-l puţin de ceafă, dacă e insistent. Imediat ce încetează, poţi redeveni prietenos, chiar drăgăstos cu el, te sfătuieşte specialistul. “Cum pentru câine, stabilirea ierarhiei este foarte importantă, dacă nimeni din noua sa familie nu va prelua controlul şi conducerea, o va face câinele fără să stea pe gânduri. Acest lucru este valabil pentru toţi câinii, indiferent de talie şi de rasă. Cu cât puiul este mai dominant, cu atât mai ferm trebuie să te impui în această perioadă. Aceasta este perioada în care trebuie să îţi stabileşti, tu şi ceilalţi membri ai familiei, poziţia faţă de câine”, te îndeamnă Gabriel Cocu.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net