Cele mai mari rase de câini: top 7

dog_german_toateanimalele.ro_.jpg

cele mai mari rase de caini
Click! îţi arată care sunt cele mai mari rase de câini
foto: toateanimalele.ro

Sunt greu de întreţinut în apartament, dar sunt extrem de inteligenţi şi pot fi paznici de nădejde. Deţinerea unui câine-gigant prezintă atât avantaje, cât şi dezavantaje. Click! şi divahair.ro îţi arată care sunt cele mai mari rase de câini din lume.

Cele mai mari rase de câini: Dogul german

dog_german.jpg

cele mai mari rase de caini
Dogul german conduce în top cele mai mari rase de câini
foto: divahair.ro

Una dintre cele mai mari rase de câini se poate mândri cu o înălţime de 72-80 cm şi cu o greutate cuprinsă între 45 şi 70 kg. Constituţia sa este mare, puternică şi armonioasă totodată, mândria, forţa şi eleganţa speciei unindu-se într-un ansamblu plin de nobleţe. Blana este scurtă şi lucioasă. Aspectul exterior al dogului german este prima şi cea mai evidentă expresie a caracterului său: constituţia sa puternică, specifică unui câine de pază, şi lătratul puternic o confirmă. Îşi adoră stăpânul, este protector cu copiii şi nu suportă singurătatea.

Cele mai mari rase de câini: Mastifful englez

mastiff_englez8.jpg

cele mai mari rase de caini
Între cele mai mari rase de câini este şi Mastifful
foto: divahair.ro

Mastifful englez este un câine uriaş, așa că își merită locul în topul cu cele mai mari rase de câini. Înălţimea lui variază între 66 şi 85 cm, greutatea situându-se undeva între 70 şi 100 kg. Are un corp masiv, viguros şi simetric, înfăţişarea lui impunând respect. Blana este scurtă şi deasă, culorile variind de la cafeniu şi cafeniu închis la gri şi culoarea caisei, în timp ce botul şi urechile sunt negre. Este un câine de pază şi de companie, puternic, extrem de fidel familiei în care creşte. Nu muşcă decât atunci când simte că cineva reprezintă un real pericol pentru familia lui.

Cele mai mari rase de câini: Saint-Bernard

saint_bernard.jpg

cele mai mari rase de caini
Saint Bernard este un câine blând şi afectuos
foto: divahair.ro

Reprezentantul uneia dintre cele mai mari rase de câini, Saint-Bernard este un câine cu o statură impozantă, viguros şi cu o musculatură bine definită, putând ajunge până la 90 cm înălţime şi 90 kg. Există o varietate de Saint-Bernard cu blană scurtă şi strălucitoare şi o alta cu blana de lungime medie, care poate fi uşor ondulată. Indiferent de lungimea părului, blana este întotdeauna în aceleaşi două culori: roşcat cu alb. Una dintre cele mai mari rase de câini este totodata şi una dintre cele mai afectuoase: sare întotdeauna în ajutorul unei persoane aflate în dificultate şi este cel mai bun protector al copiilor. Are un foarte dezvoltat simt al proprietăţii şi nu devine agresiv decât atunci când stăpânii sunt în pericol.

Cele mai mari rase de câini: Leonberger

leonberger.jpg

cele mai mari rase de caini
Leonberger este un câine mai puţin cunoscut printre cele mai mari rase de câini
foto: divahair.ro

Leonberger-ul este și el una dintre sele mai mari rase de câini. Are o înălţime care variază între 65 şi 80 cm şi o greutate cuprinsă între 60 şi 80 kg. Se evidenţiază prin eleganţa corpului, prin musculatura şi prin osatura bine dezvoltate şi prin formele bine proporţionate. Părul este de lungime medie şi des, culoarea blănii fiind cea a blănii de leu, cafeniu, nisipiu, maro-roşcat cu negru. Este un câine de pază, foarte fidel şi ataşat de copii, care devine extrem de agresiv dacă stăpanii sunt în pericol.

Cele mai mari rase de câini: ciobănescul anatolian

anatolian_zooland.md_.jpg

cele mai mari rase de caini
Ciobănescul anatolian este un câine de pază ideal
foto: divahair.ro

Reprezentantul uneia dintre cele mai mari rase de câini din lume poate cântari aproximativ 70 kg şi poate atinge o înălţime de până la 80 cm. Este, aşadar, un câine cu o constituţie puternică, cu o musculatură bine dezvoltată. Blana este dublu stratificată, scurtă şi deasă, cel mai frecvent în culori precum crem, cafeniu, alb, însă există şi varietăţi cu blana roşcată sau tigrată pe fond cenuşiu. Ciobănescul anatolian este un câine curajos şi foarte inteligent, fidel familiei în mijlocul căreia creşte. Manifestă neîncredere faţă de străini, însă nu devine agresiv dacă nu este provocat.

Cele mai mari rase de câini: Terra nova

terra_nova.jpg

cele mai mari rase de caini
Terra nova adoră să fie înconjurat de copii
foto: divahair.ro

Robust şi viguros, Terra nova impresionează prin forţa fizică de care dă dovadă. Poate ajunge până la o înălţime de 71 cm şi poate cântări până la 70 kg. Prezintă două straturi de blană, cel de la interior fiind scurt şi dens, iar cel exterior de lungime medie şi cu aspect uleios, rezistent la apă. Culorile predominante sunt negru, alb cu pete negre sau maroniu. Este o rasă blândă şi prietenoasă, care se încrede în oameni. Este devotat familiei, protector cu copiii şi nu este agresiv cu străinii care nu au intenţii rele. Instinctul de salvare la acest câine este foarte dezvoltat, fiind un bun salvator al oamenilor de la înec.

Cele mai mari rase de câini: Ciobănescul caucazian

ciobanesc_caucazian.jpg

cele mai mari rase de caini
Ciobănescul caucazian este unul dintre cele mai agresive si cele mai mari rase de câini
foto: divahair.ro

Câinele care aparţine acestei rase atinge, de obicei, o înălţime cuprinsă între 62 şi 70 cm, iar greutatea lui poate varia între 45 şi 65 kg. Este un câine robust, cu o osatură şi o musculatură foarte puternice. Părul este lung şi aspru, blana, cu pete sau tigrată, având zone de culoare gri şi nuanţe variate, de brun roşcat, bej, pământiu. Reprezentantul uneia dintre cele mai mari rase de câini este curajos, mai agresiv în comparaţie cu alte rase, afişează o atitudine supusă faţă de stăpân şi indiferentă faţă de străini, muşcând doar atunci când este provocat.

Loading...

Citește și

  • Mor duşmanii mei, că am maşini mai faine şi lovele mai multe decât ei! Cam astea sunt comentariile care însoţesc fotografiile cu dulăi care au invadat recent Internetul.

  • cele mai ciudate animale

    Uneori viaţa capătă cele mai ciudate forme. Dovadă, imaginile cu vietăţile de mai jos. Sunt cele mai ciudate animale din lume, de existenţa cărora sigur nu aveai habar.