Cele mai comune probleme de sănătate ale câinilor

cele_mai_comune_probleme_de_sanatate_ale_cainilor.jpg

Cele mai comune probleme de sănătate ale câinilor
Cele mai comune probleme de sănătate ale câinilor

La fel ca oamenii, câinii se confruntă cu probleme de sănătate pe care le pot întâmpina pe parcursul vieții lor. Află care sunt cele mai comune afecțiuni ale prietenului tău patruped și cum îl poți ajuta.

Cele mai comune probleme de sănătate ale câinilor

Câinele tău nu mai este la fel de energic? Dacă se întâmplă asta de cel mult două zile, indicat este să iei măsuri cât mai rapid. Este de preferat să-l duci la veterinar și să nu aibă nimic grav, decât să fie prea târziu. După cum știi, contactul cu alți câini sau, pur și simplu contractarea unor bacterii sau a unor paraziți din mediul exterior, îi pot crea probleme de sănătate.

Infecțiile urechii

Printre cele mai frecvente probleme de sănătate ale câinilor se numără infecția urechii, care poate fi cauzată de ciuperci și de bacterii. Dacă patrupedul tău suferă de această infecție, vei observa că își înclină capul pe partea afectată, că se scarpină și că interiorul urechii este roșu, iar mirosul local este neplăcut. Dacă observi aceste simptome, mergi la veterinar. Cu un tratament corespunzător, urechea sa se va vindeca. De asemenea, este foarte important să îi igienizezi urechile câinelui tău, periodic.

Paraziții intestinali

O altă problemă des întâlnită la câini este infestarea cu paraziți interni, precum viermii inelați, teniile sau nematodele. Cei mai predispuși sunt câinii cărora nu li s-a făcut deparazitarea periodică. Simptomele care ar trebui să te trimită cu patrupedul la veterinar sunt: diaree, vomă, lipsa poftei de mâncare, scădere în greutate și deseori, burtă umflată, mai ales în cazul puilor. Vizita la medicul veterinar este necesară, pentru prescrierea unui tratament medicamentos. Poți să previi infestarea cu paraziți intestinali, făcându-i deparazitarea de rutină, de patru ori pe an.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Remedii care alungă astenia de primăvară

De ce este bine să bei iaurt?

Loading...

Citește și

  • E tehnician veterinar, dar iubeşte florile de mic copil. Astfel că ceea ce părea a fi doar o pasiune, s-a transforat în timp într-o afacere de succes. Luca Lucreţiu lucrează la o florărie, din Bucureşti, unde vinde flori în chip de câini, urşi, pisici sau elefanţi.

  • Superstiţiile „câinilor” nu sunt foarte ciudate, însă foarte bine împământenite. Dacă Dinamo va reuşi să ia titlul, acest lucru se va datora, probabil, şi ritualurilor la care elevii lui Ciobotariu ţin ca la a doua religie.

  • Bucureştenii din sectorul 1 vor fi arşi la buzunar, din această toamnă.