Câinele maltratat a fost «răzbunat». Agresorii, amendaţi şi cercetaţi penal

12065599_778579445603528_5898325127652974144_n.jpg

caine
Câinele va fi mutat într-un adăpost din bucureşti
Foto Arhivă Personală

Trei tineri din Brăila au devenit peste noapte "vedete" pe Facebook, dar nu în sens pozitiv. O filmare în care aceştia maltratează un câine a fost publicată pe contul de pe reţeaua de socializare al unuia dintre băieţi şi a devenit rapid virală.

Au vrut să arate prietenilor virtuali o practică străveche, dar au ajuns rapid cei mai huliţi români. Vorbim despre trei tineri din Brăila care au publicat un clip video pe Facebook în care taie coada unui câine. Obiceiul mai este încă folosită de locuitorii satelor din România când doresc ca patrupedele deţinute să fie mai agresive. Barbarul obicei a atras rapid atenţia organizaţiilor pentru protecţia animalelor care au depus o plângere penală pe numele agresorilor la Poliţia din localitatea Dudeşti (jud. Brăila).

VIDEO ce vă poate afecta emoţional

O asociaţie pentru protecţia animalelor s-a deplasat în localitatea brăileană şi a preluat căţelul maltrat, acesta urmând să fie adus în Bucureşti. Potrivit localnicilor, doi dintre cei trei tineri (proprietarul animalului şi cel care i-a tăiat coada n.r.) au fost amendaţi cu câte 1.500 de lei pentru fapta săvărşită şi se aşteaptă finalizarea anchetei de către organele abilitate. "Așa este datina și nu avem nici o treabă N-am făcut nimic rău!", s-a apărat Daniel Dima printr-o intervenţie la emisiunea Acces Direct.

agresoriZoom
Cei trei tineri
Foto Arhivă Personală

În imagini apar trei tineri din localitatea Tătaru, în timp ce tăiau coada unui câine cu un topor ruginit. Aceștia râdeau în hohote în timp ce animalul, care era așezat pe o buturugă, se zvârcolea de durere. Scena a fost filmată de un al patrulea tânăr, ulterior filmulețul fiind postat pe o rețea de socializare. Între timp înregistrarea a fost ștearsă de pe internet, însă polițiștii au întocmit un dosar penal pentru rănire sau schingiurire a animalelor, cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, fiind duși la audieri. 

 

loading...
Loading...