Ariciul chel înţeapă iar

mare.jpg

Martie 2019. Miracolul s-a produs şi Bear a scăpat de alopecia declanşată din cauza stresului
Fotografii: Profimedia
Citeste tot despre: 

Miracol la Centrul pentru Salvarea Animalelor Sălbatice din Shropshire! Puiul de arici Bear este la un pas să fie externat după doar trei luni de tratament. El a ajuns la clinică la jumătatea lunii ianuarie după ce îşi pierduse aproape toţi ţepii din cauza stresului. Acum se poate zburli din nou.

Micuţa creatură a fost dată peste cap din programul de hibernare de vremea capricioasă, care l-a scos prea devreme din bârlog. După ce a petrecut o noapte în frig şi a fost încolţit de nişte câini de stână, Bear a fost la un pas să moară. Şocul uriaş l-a făcut să îşi piardă bogăţia ţepoasă de pe spinare.

chel.jpg

Ianuarie 2019. Puiul de arici a ajuns fără ţepi la Centrul de îngrijire a animalelor sălbatice Cuan

Un localnic mărinimos l-a găsit la marginea drumului mai mult mort decât viu şi l-a dus la  Centrul Cuan pentru Salvarea Animalelor Sălbatice, din Shropshire, care e condus de doctorul veterinar Fran Hill. Femeia i-a făcut zilnic masaj pe spate cu diferite creme cu aloe vera, l-a pus la căldurică şi l-a lăsat să asculte muzică simfonică. Cu timpul, micuţul şocat a trecut peste traumă. Pe durata spitalizării, Bear a fost tratat inclusiv de o infecţie severă la una dintre urechi.

3.jpg

Veterinarul Fran Hill l-a masat zilnic pe spate cu o cremă cu aloe vera

”Lucrez la Centrul Cuan de peste 10 ani, dar în viaţa mea nu am văzut un arici atât de afectat de alopecie pe fond de stres. Îngrijesc în prezent alţi 10 arici, dar problema lor nu e aşa de gravă ca a lui Bear. Practic, micuţul a fost de la bun început un caz disperat pentru personalul de îngrijire de la Centru”, a explicat directoarea Hill. Însă miracolul s-a produs. La 19 martie, Bear era mai sănătos ca niciodată, gata să revină în sălbăticie. Ţepii îi crescuseră, începuse să mănânce bine şi ultimele analize îi ieşiseră extrem de bune, informează BBC. ”O să mai dureze cel puţin o lună până când îl vom elibera în sălbăticie. Este încă traumatizat de întâlnirea cu dulăii şi se teme inclusiv de propria umbră. Ne bucurăm că nu i-au căzut ţepii din alte cauze, pentru că la arici pierderea ţepilor înseamnă cancer la testicole, infecţii intestinale sau boli ale dinţilor”, a mai adăugat veterinarul.

Loading...