7 meserii la care câinii ne dau clasă

22-foto1-6col-210-profimedia-0164638952.jpg

Fotomodel. Bodhi face bani frumoşi prezentând diferite colecţii de haine
Foto: profimedia
Citeste tot despre: 

Scumpi, răsfăţaţi sau pur şi simplu bine antrenaţi, dulăii din zilele noastre au poveşti care depăşesc orice imaginaţie. Jurnaliştii de la ”New York Post” au trecut în revistă câteva poveşti de succes ale căţeilor care au făcut carieră în domenii de activitate umane, cum ar fi meseriile de salvatori, poliţişti, fotomodel sau detector de substanţe interzise, explozive şi descoperitor de urme.

Căţeluşa Princess, de 10 ani, din rasa spitz german, a făcut senzaţie săptămâna trecută după ce şi-a demonstrat abilităţile de psihoterapeut. Povestea căţeluşei negre ca tăciunele care a reuşit să îl hipnotizeze pe Simon Cowell şi care are propriul cabinet de psihoterapie i-a făcut pe mulţi stăpâni de animale să devină vocali în presa internaţională întrecându-se în laude aduse propriilor patrupede. Iată câteva meserii la care câinii ne dau clasă datorită supersimţurilor lor sau datorită unor campanii de marketing inteligente! 

  • Fotomodel. Companiile producătoare de mâncare, haine şi accesorii pentru câini sunt într-o continuă căutare de fotomodele. Un căţel care e dorit în campaniile publicitare este Bodhi, din rasa shiba inu. El e plătit cu 15.000 de dolari pe lună. Datorită lui Bodhi, proprietarii lui au renunţat la slujbă şi au deschis o fabrică de făcut haine pentru căţei care are un succes enorm.

22-foto2-90-60-apollo-gettyimages-695566.jpg

Detector. Apollo a fost declarat erou datorită faptelor sale de după 11 septembrie 2001
Foto: Guliver/ GettyImages
  • Detector. Mirosul câinilor este de 40 de ori mai dezvoltat decât cel al oamenilor. De aceea, câinii sunt maeştri în descoperirea bombelor, armelor sau a substanţelor interzise. Însă un loc aparte în acest domeniu îl au câinii care găsesc cadavre. Apollo, un ciobănesc german care a lucrat la poliţia din New York a fost declarat erou la 11 septembrie 2001, după atentat.

22-foto3-90-60-jiff-gettyimages-488997368.jpg

Vedetă pe Internet. Jiff este supranumit ”Drăgălăşenia supremă” de milioanele de fani de pe Instagram
Foto: Guliver/ GettyImages
  • Vedetă pe Internet. Reţelele de socializare precum Instagram sau Facebook au fost luate cu asalt de mii de animăluţe simpatice. Şi atunci când succesul se măsoară în milioane de urmăritori, sponsorii dau buzna. Pomeranianul Jiff are opt milioane de fani pe Instagram şi câştigă 17.000 de dolari pentru fiecare reclamă din pagina lui.

22-foto4-90-60-trufe-gettyimages-511400590.jpg

Căutător de trufe. Datorită mirosului lor, labradorii şi câinii din rasa golden retriever sunt folosiţi la detectarea trufelor
Foto: Guliver/ GettyImages
  • Căutător de trufe. Ciupercile miraculoase recunoscute pe plan mondial pentru proprietăţile lor anticancerigene şi gustul unic se găsesc foarte greu. Un kilogram de trufe se vinde cu 5.000 de dolari şi cei mai buni în găsirea lor sunt câinii din rasele labrador, cocker spaniel şi beagle. 

22-foto5-90-60-profimedia-0137068846.jpg

Actor. Ciobănescul german Rin Tin Tin, prima vedetă canină din cinematografie
Foto: profimedia
  • Actor. Succesul filmelor cu şi despre animale este de fiecare dată uriaş. Celebru pentru rolurile din filmele anilor 1920 este ciobănescu german Rin Tin Tin, care câştiga 2.000 de dolari pe săptămână pentru prestaţia lui din diferite filme. În zilele noastre, căţeluşii din filmele cu Beethoven au primit câte 10.000 de dolari pe lună.

22-foto6-90-60-profimedia-0416242513.jpg

Psihoterapeut şi asistent social. Princess, din rasa spitz german, este celebră pentru că vindecă prin hipnoză
Foto: profimedia
  • Psihoterapeut şi asistent social. Princess (10 ani), din rasa spitz german, are propriul salon de psihoterapie în Marea Britanie. În azilele pentru bătrâni sau centrele pentru persoane cu dizabilităţi lucrează cei mai buni asistenţi sociali din lume: labradorii sau golden retrieverii. Acţiunile lor îi ajută pe bolnavi să treacă mai uşor peste traume şi probleme psihice.

22-foto7-90-60-profimedia-0375367115-1.jpg

Diagnostician. Datorită mirosului câinii sunt folosiţi în detectarea bolilor, inclusiv a cancerului
Foto: profimedia
  • Diagnostician. În mai multe clinici şi spitale din SUA, Canada şi Marea Britanie au fost angajaţi câini care detectează cancerul. Practic, mirosul lor fin simte particulele olfactive emanate de persoanele care au în organism o tumoră sau sunt pe cale să dezvolte o tumoră malignă. De multe ori, pacienţii sunt salvaţi de maladie datorită faptului că boala a fost descoperită la timp.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1