Agheasma aduce spor în viața credincioșilor

Mulți credincioși, preocupați de o viață duhovnicească exemplară vor să folosească în acest scop agheasma și anafura.. Pentru a atrage prosperitatea în gospodăria lor, dar și pentru alungarea bolilor, iată opinia preoților referitoare la puterea ”tămătuitoare” a agheasmei

*Să stropiți cu apă sfinţită gospodăria voastră pentru a alunga duhurile rele și pentru a aduce spor în viața de fiecare zi.  Apa sfințită  ne tămăduiește de boli  și ne ajută să fim concilianți cu semenii noștri. Aghiasma Mică este folosită de preot la săvârşirea Slujbelor  Mici, la : sfinţirea fântânilor, a icoanelor, a obiectelor de artă, a bisericilor după ce acestea au  suferit reparaţii de mică anvergură. De asemenea, agheasma mică s-a dovedit de mare folos la  slujbele  de binecuvântare a începerii  lucrărilor de semănat, de alungare  a insectelor care bântuie  grădinile și viile,

* Aghiasma mică se săvârşeşte în Biserică şi în casele gospodarilor, uneori și la fântâni, la  izvoare și în grădini, la cererea şi în folosul credincioşilor.

De asemenea, în Biserică, Aghiasma mică se săvârşeşte de obicei la fiecare zi de întâi a lunii, mai ales la 1 august (începutul postului Adormirii Maicii Domnului), la 1 septembrie (începutul anului bisericesc), dar şi în Vinerea din Săptămâna Luminată (Izvorul Tămăduirii).

* Cuvântul grecesc aghiasmă însemnă sfinţire. În țara noastră,  prin acest termen se înţelege atât apa sfinţită, cât şi slujba sfinţirii. Aghiasma mică se mai numeşte şi sfeştanie (cuvânt slavon), care înseamnă luminare sau slujba luminării.

Loading...
 
 
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 525893090


Varnish cache server

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1