Adu un pic de culoare în casa ta!

femeie_flori_shutterstock_385317163.jpg

Iată câteva trucuri ieftine care dau viaţă locuinţei în primăvara aceasta!
Citeste tot despre: 

A venit vremea zambilelor şi a pomilor înfloriţi, a luminii şi a mirosului proaspăt de primăvară. Inspiră-te din natură ca să aduci şi în casa ta puţină culoare! Dă de-o parte covoraşele pufoase, păturile călduroase, lumânărelele şi decoraţiunile în nuanţe de maro. Acum se poartă decorul aerisit, în culori vesele, cu iz de primăvară.

În primul rând fă curăţenie generală! Depozitează orice accesoriu care aminteşte de iarnă, fă ordine prin dulapuri, renunţă la lucrurile care s-au adunat şi doar aglomerează spaţiul, şterge ferestrele, dă de-o parte draperiile grele şi optează pentru nişte perdeluţe diafane care lasă lumina să pătrundă. De asemenea, cumpără-ţi câţiva metri de material cu imprimeuri florale şi confecţionează-ţi draperii noi. Din acelaşi material poţi face huse pentru scaunele vechi.

perne_colorate_shutterstock_262748768.jpg

Niște pernuțe galbene și mov, alături de un buchețel de flori asortate, sunt pata de culoare a camerei

Renunţă la lumânările parfumate, numai bune pentru serile lungi de iarnă, la odorizantele de cameră cu miros de brad. În schimb, umple vazele cu flori proaspete, înmiresmate. Florile de primăvară – în vaze, la ghiveci sau în diverse aranjamente – sunt pata de culoare a casei. Poţi să-ţi confecţionezi propriile aranjamente florale din coşuleţe colorate în care pui burete ud, muşchi şi flori proaspete.

fata_flori_shutterstock_373599940.jpg

Florile sunt cele mai ieftine și mai frumoase decorațiuni

Nuanţele accent potrivite pentru primăvară sunt verdele crud, galbenul, movul, rozul, smaraldul, iar cele de bază sunt deschise, spre alb, bej, galben pal. Toate acestea se pot regăsi în diverse ţesături, cum ar fi pledul care acoperă canapeaua, husele de perne sau draperiile de la ferestre. Casa ta va părea plină de viaţă ca un colţ din natură.

Aspectul neutru şi vechi al canapelei va fi înviorat cu câteva pernuţe în culori contrastante, vii. Dacă bugetul nu-ţi permite să faci asta, poţi încerca să schimbi aspectul pernuţelor deja existente aplicând pe husa lor câteva flori din material textil. Alege o culoare cât mai apropiată de cea a husei.

Alege aşternuturi în nuanţe vesele. Înlocuieşte cuverturile groase cu unele mai subţiri.

dormitor_copii_shutterstock_387793639.jpg

Pe unul dintre pereți îți poți pune un tapet inspirat din natură

Schimbă faţa de masă cu una albă sau într-o culoare neutră, din in, şi aplică pe marginea ei o fâşie de dantelă sau un şnur alb şi gros.

Poţi vopsi un singur perete într-o culoare accent, care va schimba enorm aspectul general. Sau îl poţi decora cu o fâşie îngustă de tapet, cu motive florale, din  tavan până la podea. Motivele florale sunt foarte la modă primăvara aceasta.

Loading...

Citește și

  • Dacă toată iarna ai folosit balconul doar ca spaţiu de depozitare, acum e momentul să exploatezi adevăratul său potenţial. Fă puţină ordine, aruncă tot ce nu e necesar, pune o măsuţă, două şezlonguri, multe ghivece cu flori şi bucură-te de zilele însorite. Iată câteva idei de amenajare!

  • Amenajarea dormitorului nu ţine doar de modă, de design, ci şi de senzaţiile pe care le induce locatarului. Inconştient, anumite culori îţi dau o stare de relaxare, te îndeamnă la somn, în timp ce altele îţi creează o stare de nervozitate şi agitaţie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1