Zid în jurul lui Năstase

Ultima actualizare:

    Ilie Năstase riscă  o suspendare  drastică din partea  celor de la ITFFoto: sportpictures.eu
Ilie Năstase riscă o suspendare drastică din partea celor de la ITFFoto: sportpictures.eu

Scandalul care l-a avut în centru pe fostul mare tenisman Ilie Năstase încă nu s-a stins, iar ecouri privind cuvintele şi gesturile acestuia încă se aud. Foste sau actuale glorii ale sportului românesc îl susţin pe căpitanul nejucător al echipei de FED Cup.

Întâlnirea dintre România şi Marea Britanie, câştigată de fetele noastre, a fost eclipsată de incidentele petrecute la marginea terenului de tenis, între Ilie Năstase, arbitrul jocului, şi Johana Konta şi căpitanul nejucător al britanicilor, Anne Keothavong. Cuvintele lui ”Nasty” au stârnit ecouri în rpesa internaţională, mai ales cea britanică, jurnaliştii englezi comentând pe larg şi criticându-l îndelung. În apărarea românulu au sărit însă foşti sau actuali sportivi.  Nadia Comăneci, gimnasta de legendă a lumii, i-a luat apărarea acestuia.  “Ilie este un patriot şi uneori spune lucruri pe care nu le crede cu adevărat. Toată lumea în România îl iubeşte pe Ilie pentru că este Ilie. Va trebui să suporte consecinţele, dar poate trece peste orice va fi. Oamenii fac greşeli”, a spus Nadia Comăneci. Şi fostul decar al echipei naţionale, Adrian Mutu, îl susţine pe fostul mare tenisman: ”Incredibil! Noi, românii, ce să mai zicem?! De câte ori am fost jigniţi, făcuţi în toate felurile, pe toate stadioanele din occident ne-am oprit? Deci, era normal domnilor occidentalişti să strige un stadion întreg “ţigane, trebuie să mori”? sau să fiu făcut în toate feluri atât eu cât şi ţara mea? Era, nu?! Acum faceţi pe lupii moralişti şi, cum a început să se simtă lezată una de-a voastră, cum ne acuzaţi pe noi de ceva ce voi aţi inventat şi aţi tolerat atâta timp! Ipocriţilor!!!Prin ce au trecut handbalistele de la CSM în Ungaria!! Aţi zis ceva?”, a spus Mutu.

Continuă scandalul cu Serena Williams


    Serena WilliamsFoto: Getty Images
Serena WilliamsFoto: Getty Images

Serena Williams, locul 1 mondial, s-a declarat contrariată de comentariile rasiste făcute de Ilie Năstase. ”Mă dezamăgeşte să aflu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face astfel de comentarii rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut şi comentarii sexiste împotriva colegelor mele”, a spus ea. Replica lui Ilie a venit rapid: “Aduceţi-i dumneavoastră aminte Serenei ce spunea tatăl ei despre Irina Spîrlea, că poate a uitat. Mai au să-mi spună că nu am voie să mai trăiesc. Eu nu am făcut nici o remarcă rasistă, nu ştiu care este remarca rasistă. Ăsta e rasism? Că am spus că poate ieşi ciocolată cu lapte? Păi dacă spuneam că o să iasă un negru urât? Ăla e rasism. Cum a spus tatăl ei despre Irina Spîrlea că e un curcan alb urât”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net