Zi de vis pentru românce în tenis

Ultima actualizare:

    Andreea Mitu  a cucerit titlul la  Bastad, alături de  Alicja Rosolska FOTOGRAFII: Facebook
Andreea Mitu a cucerit titlul la Bastad, alături de Alicja Rosolska FOTOGRAFII: Facebook

De multă vreme nu a mai avut tenisul feminin românesc o astfel de zi precum cea de ieri. Într-un interval de 12 ore, Monica Niculescu, la Washington, şi Andreea Mitu, la Bastad, au cucerit titlurile de dublu la turneele WTA la care au patricipat.

Cronologic, prima a obţinut titlul Monica Niculescu. În pereche cu belgianca Yanina Wickmayer, acestea cucerind titlul la Washington, după ce au învins în finală, cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi 15 minute, cuplul japonez Shuko Aoyama/ Risa Ozaki. Pentru Monica, acesta e al şaselea trofeu de dublu cucerit în carieră, şi al doilea al anului, după cel de la Shenzhen.

Titlul din SUA vine exact la timp pentru reîncărcarea psihică de care avea nevoie Monica înaintea Jocurilor Olimpice. Ea suferă de dureri de spate foarte puternice şi participarea la Rio era sub semnul întrebării. Acum, după cucerirea acestui trofeu, ea e aproape sigură de prezenţa la Jocurile Olimpice, acolo unde va juca atât la simplu, cât şi la dublu, alături de Irina Begu. De asemenea, Niculescu ar putea juca şi în proba de dublu mixt, alături de Horia Tecău. La mii de kilometri depărtare, în Suedia, la Bastad, Andreea Mitu a făcut din nou să se vorbească la superlativ despre tenisul românesc. Ea a cucerit titlul la dublu, acolo unde a făcut pereche cu poloneza Alicja Rosolska. Cele două au învins cu scorul de 6-3, 7-5 perechea Lesley Kerkhove/ Lidziya Marozava. Pentru Andreea, acesta e al doilea titlu WTA de dublu al carierei, după cel cucerit în primăvară la Istanbul. Şi Andreea Mitu se pregăteşte de participarea la Jocurile Olimpice. Ea va juca în proba de dublu alături de Raluca Olaru, aşa că acest titlu vine perfect pentru moralul sportivei noastre. Competiţia de la Rio începe la 5 august.

Monica Niculescu şi  Yanina Wickmayer  s-au impus la Washington
Monica Niculescu şi Yanina Wickmayer s-au impus la Washington

S-au ales cu câte 6.150 de dolari

Premiile la dublu sunt mult mai mici decât în proba de simplu, aşa că româncele nu s-au ales cu foarte mulţi bani de pe urma succeselor lor. Cum ambele turnee, şi cel de la Washington, şi cel de la Bastad, au avut aceeaşi valoare, fiind dotate cu premii de 250.000 de dolari, atât Monica Niculescu, cât şi Andreea Mitu, au primit pentru victoria lor câte un cec în valoare de 6.150 de dolari. O sumă cu care măcar îşi acoperă participarea la turneele viitoare...

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net