Wimbledon 2019: Simona Halep și Elina Svitolina se așteaptă la o confruntare dură în semifinale

halep-simona-svitolina-elina-epa-efe-h_54350139.jpg

Simona Halep și Elina Svitolina au disputat două finale la Roma în ultimii ani
Simona Halep și Elina Svitolina au disputat două finale la Roma în ultimii ani
Foto: EPA-EFE

Programată joi, 11 iulie, probabil la ora 17.00 (ora României), pe Terenul Central de la All England Lawn Tennis and Croquet Club, semifinala dintre Simona Halep și Elina Svitolina se anunță a fi extrem de disputată. Așa cum au fost, de obicei, confruntările dintre cele două rivale, vecine acum în clasamentul WTA

Aflate pe locurile 7, respectiv 8 înaintea debutului turneului londonez,  Simona Halep şi Elina Svitolina se vor întâlni pentru a opta oară în circuitul WTA, iar aceasta va fi prima lor dispută pe iarbă. Ucraineanca are 4-3 în întâlnirile directe, dar ultimul meci a fost câştigat (6-3, 3-6, 6-4) de reprezentanta noastră, în semifinale, la Doha, anul acesta.
Calificate în semifinale, cele două rivale au vorbit despre confruntarea directă la întâlnirea lor cu presa. Halep a prefațat disputa în felul următor: "Tot timpul a fost dificil împotriva Svitolinei. Am avut meciuri lungi cu ea și mă aștept din nou să fie așa. Nu are importanță de câte ori am jucat, care e scorul. Va trebui să dau totul pentru a obține victoria pentru că suntem în semifinale. Când mă gândesc la ea, îmi amintesc de meciul de la Roland Garros (n.r. - câștigat), nu de finalele de la Roma (n.r. - pierdute în 2017 și 2018)".
De partea cealaltă, Elina Svitolina a transmis un mesaj asemănător: "Mă simt incredibil! Este prima semifinală pentru mine și nu mă așteptam să se întâmple aici. Așa că este foarte grozav. Abia aștept meciul cu Simona. Va fi o nouă zi, o nouă șansă pentru mine să joc aici. Iubesc atmosfera și va fi minunat să joc pe Terenul Central pentru prima dată. Cu Simona am avut meciuri grele în trecut. Sunt convinsă că va fi la fel și de această dată. Voi fi pregătită". 
Pentru Simona Halep aceasta este cea de-a doua semifinală pe care o dispută la Wimbledon după aceea din 2014, când s-a înclinat în fața lui Eugenie Bouchard. 

Loading...