Wimbledon 2019: Serena Williams se bucură că o reîntâlnește pe Simona Halep în finală

Ultima actualizare:

    Simona Halep și Serena Williams s-au înfruntat ultima oară la Australian OpenFoto: EPA-EFE
Simona Halep și Serena Williams s-au înfruntat ultima oară la Australian OpenFoto: EPA-EFE

Conform așteptărilor, Serena Williams (SUA, locul 10 WTA) a câștigat (6-1, 6-2) disputa cu Barbora Strycova (Cehia, locul 54 WTA), calificându-se în finala turneului de la Wimbledon. Americanca spune că se aștepată la un meci disputat cu Simona Halep.

Cele două jucătoare, foste ocupante a poziției de lider mondial, s-au înfruntat de 10 ori în circuitul WTA, până acum, Serena Williams având 9-1. Singura victorie a Simonei Halep (6-0, 6-2) datează din grupele Turneului Campionilor 2014, de la Singapore. Cele două rivale s-au întâlnit ultima dată în optimile de finală ale ediției din acest an a Australian Open, când americanca s-a impus cu 6-1, 4-6, 6-4. Aceasta a fost prima partidă dintre cele două după ce Serena Williams a devenit mamă, în septembrie 2017.

Învinsă în finala de anul trecut de la Wimbledon, de Angelique Kerber, Serena Williams vizează titlu de grand slam cu numărul 24, cu care ar egala-o pe jucătoarea australiană Margaret Court, deţinătoarea recordului. Jucătoarea din SUA nu a câştigat niciun trofeu de când a revenit în competiţii, în martie 2018, dar a jucat două finale de grand slam, la Wimbledon şi la US Open, ambele pierdute.

Aflată pe locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o cu 6-1, 6-3, în 72 de minute, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, numărul 8 mondial şi cap de serie numărul 8. Constănțeanca va disputa a cincea finală de grand slam, a treia de turneu în acest an şi cea cu numărul 36 (în total) din carieră, la simplu. Jucătoarea română a câştigat un titlu de mare șlem, la Roland Garros, anul trecut.

Finala probei de simplu feminin de la Wimbledon 2019 se va disputa sâmbătă, 13 iulie, începând cu ora 16.00 (ora României), pe Terenul Central din complexul All England Lawn Tennis and Croquet Club. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net