Visul Simonei s-a oprit în sferturi

19-sport-halep-ap_16187513728840.gif

Simona Halep nu a putut repeta performanţa din 2014, când a jucat în semifinale la Wimbledon
Foto: AP

România a rămas fără reprezentanţi la Wimbledon. Simona Halep a fost eliminată marți (5 iulie) în sferturile de finală de nemţoaica Angelique Kerber, care s-a impus cu scorul de 7-5, 7-6.

Simona Halep şi Angelique Kerber au disputat marți unul dintre cele mai echilibrate meciuri de la acest turneu. Pe iarba londoneză, doar câteva mici greşeli ale româncei au înclinat balanţa în favoarea jucătoarei din Germania, care a profitat şi de siguranţa dată de cucerirea unui titlu de Grand Slam, cel de la Australian Open, în luna ianuarie. Kerber s-a impus cu scorul de 7-5, 7-6, după o oră şi jumătate de joc şi şi-a asigurat o întâlnire în semifinală cu americanca Venus Williams, cea care a devenit, la 36 de ani, cea mai vârstnică semifinalistă din 1994, de la Martina Navratilova. Venus a învins-o cu scorul de 7-6, 7-2 pe kazaka Iaroslava Şvedova, care e antrenată de românul Victor Ioniţă. 

Pentru Simona Halep urmează turneul de la Bucureşti, acolo unde e principala favorită şi unde îşi va afla adversara duminică. Ea pleacă de la Londra mai bogată cu 300.000 de euro şi cu 440 de puncte, care însă nu o vor ajuta pe termen scurt, căci nu va urca mai sus de locul 5 după turneul de la Wimbledon. Dacă Venus Williams va cuceri titlul, atunci ea o va depăşi pe Simona Halep, românca urmând să coboare pe 6.

Până să joace la Bucureşti, Simona va afla, azi, dacă va fi sau nu portdrapelul României la Jocurile Olimpice. Decizia va fi luată la Adunarea Generală a COSR, contracandidata ei fiind cea mai valoroasă handbalistă a lumii, Cristina Neagu.

Loading...

Citește și

  • Simona Halep şi-a încheiat drumul la Wimbledon. Din păcate, Simona Halep a fost învinsă în sferturile de finală de nemţoaica Angelique Kerber, care s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6. În continuare aveţi desfăşurarea, game cu game, a meciului.

  • simona halep

    După trei victorii convingătoare, ocupanta locului 5 WTA a avut, probabil, cel mai dificil meci al ei de până acum pe iarba londoneză. A întâlnit-o pe Madison Keys (SUA, 9 WTA) în faţa căreia câştigase un meci şi a pierduse un altul.

  • Din 2011, la Madrid, campionii probelor de simplu la feminin şi masculin primesc unul dintre cele mai valoroase trofee din tenisul mondial. Simona Halep a fost prima jucătoare din ţara noastră care l-a ridicat deasupra capului, după care l-a predat organizatorilor. Peste doi ani, însă, ar putea pleca acasă cu el.

  • Simona Halep face, la Wimbledon, cel mai bun turneu de Grand Slam al anului. Ea s-a calificat fără set pierdut în optimile de finală ale competiţiei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1