Visul frumos al României în Fed Cup s-a terminat

Ultima actualizare:
Garbine Muguruza este liderul Spaniei
Garbine Muguruza este liderul Spaniei

Meciurile pe echipe din tenisul mondial ar trebui interzise cardiacilor. Fie că vorbim de Fed Cup sau de „sora ei” mai mare, Cupa Davis, avem parte de meciuri întinse până la limita rezistenţei nervoase. Aşa s-a întâmplat şi în acest weekend, la Cluj, acolo unde România a pierdut dramatic, cu scorul general de 3-2, în faţa deţinătoarei titlului, Cehia.

După patru partide de dublu în care hazardul rezultatelor de sâmbătă (6 februarie) s-a împletit cu normalitatea scorurilor de duminică (7 februarie), totul a ajuns să fie decis la meciul de dublu. Acolo unde, din păcate, România a fost văduvită de una dintre cele mai valoroase jucătoare din lume, Monica Niculescu. Aceasta nu a mai putut intra pe teren după cele peste două ore jucate în faţa Karolinei Pliskova, astfel că arma în care ne puneam mari speranţe, Niculescu /  Olaru, nu a mai putut fi folosită. În locul Monicăi a intrat Andreea Mitu, jucătoarea care fusese anunţată în echipa iniţială, dar care la Cluj a servit mai mult ca sparring-partner pentru celelalte fete, dovedind că este o excepţională jucătoare de echipă, aşa cum foarte rar se mai găseşte în tenisul de azi. Din păcate, lipsa antrenamentelor comune s-a simţit, astfel că Andreea şi Raluca au fost învinse de perechea Karolina Pliskova/ Barbora Strykova cu scorul de 6-2, 6-3, punând capăt, pentru cel puţin un an, unui vis frumos: calificarea în semifinale.

Mitu, titularizată în ultima partidă

Semifinalele Fed Cup reprezintă un obiectiv încă de neatins în tenisul românesc. Fetele noastre au mai fost – de-a lungul altor generaţii – de cinci ori aproape de acest adevărat vis (1973, 1974, 1978, 1980 şi 1981). Anul acesta, însă, România a putut „atinge cu mâna” penultima fază a celei mai importante competiţii pe echipe din tenisul feminin, acolo unde am fi întâlnit Elveţia Martinei Hingis, învingătoare surprinzătoare în Germania, cu scorul de 3-2.

Pentru Simona Halep şi coechipierele ei povestea însă nu s-a terminat. Ele trebuie ca în aprilie să-şi menţină locul în Grupa Mondială 1, iar de anul viitor să atace din nou semifinalele. Să nu uităm că acum din formaţie au lipsit două jucătoare foarte valoroase, Irina Begu şi Alexandra Dulgheru, iar cu Monica Niculescu aptă pentru meciul de dublu, altfel se putea scrie istoria. 

Cehia a demonstrat că nu degeaba a cucerit de patru ori în ultimii cinci ani trofeul, experienţa superioară spunându-şi cuvântul în momentele critice. Cu mai multe meciuri la activ, şi româncele pot ajunge la acest nivel.

Spania şi SUA, «sperietoarele» din play-off


    Garbine Muguruza este liderul Spaniei
Garbine Muguruza este liderul Spaniei

Pentru a juca şi în 2017 în Grupa Mondială I a Cupei Federaţiei, România trebuie să câştige un play-off (16-17 aprilie) împotriva unei echipe pe care o vom cunoaşte mâine, după tragerea la sorţi programată la sediul federaţiei internaţionale. Posibilele adversare ale naţionalei noastre sunt învingătoarele disputelor din primul tur al Grupei Mondiale II, meciuri disputate tot la finalul săptămânii trecute. Până la închiderea ediţiei, Spania lui Garbine Muguruza şi Carla Suarez Navarro era deja calificată în play-off (3-0 cu Serbia), iar echipa Statelor Unite (cu Venus Williams şi Sloane Stephens în componenţă) conducea Polonia cu 2-0 şi mai avea nevoie de un singur punct. Ultimele două posibile rivale ale României în „barajul” pentru Grupa Mondială I s-au ales din întâlnirile Slovacia – Australia (la închiderea ediţiei era 2-2) şi Canada – Belarus (1-1 după prima zi).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net