Victorios în fața lui Djokovic, Nadal și Thiem, Danil Medvedev a câştigat Turneul Campionilor

medvedev-danil-gettyimages-1287105105.jpg

Danil Medvedev a ridicat trofeul în O2 Arena
Danil Medvedev a ridicat trofeul în O2 Arena
Foto: Guliver / GettyImages

Aflat pe locul 4 mondial, Danil Medvedev (24 de ani) s-a impus pentru prima dată la Turneul Campionilor, competiție care s-a desfășurat săptămâna trecută, în O2 Arena din Londra. Jucătorul rus a izbutit să-i învingă pe primii trei jucători ai lumii, impunându-se în finala cu Dominic Thiem (4-6, 7-6/2, 6-4) după două ore și 42 de minute.

Pentru Medvedev, aceasta a fost prima finală de Turneul Campionilor, iar pentru Thiem a doua, după aceea pierdută anul trecut în faţa grecului Stefanos Tsitsipas. De asemenea, rusul a devenit al 6-lea câștigător al Masters-ului la ultimele șase ediții, după Novak Djokovic (2015), Andy Murray (2016), Grigor Dimitrov (2017), Alexander Zverev (2018) și Stefanos Tsitsipas (2019). Potrivit lequipe.fr, o situație identică s-a produs între 1974 și 1980, când turneul a fost câștigat de Guillermo Vilas, Ilie Nastase, Manuel Orantès, Jimmy Connors, John McEnroe și Björn Borg. Cu mențiunea că ediția din 1977 nu s-a ținut.
După ce a ridicat trofeul, Danil Medvedev a spus: „Ce meci! Este cea mai mare victorie a mea în circuit. Este fantastic. Sunt amintiri pentru o viață.  Sper că voi mai juca astfel de meciuri mari ca acela cu Dominic. Am spus mereu că acest turneu va avea o istorie incredibilă, ici, la Londra, după ce primul campion a fost rus (n.r. - Davidenko). Îi mulțumesc pentru că a inspirat numeroși copii câștigând aici”. 
La dublu, competiţia a fost câştigată de olandezul Wesley Koolhof şi croatul Nikola Mektic, care au trecut în finală (6-2, 3-6, 10-5), într-o oră şi 16 minute, de austriacul Jurgen Melzen și francezul Edouard Roger-Vasselin.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1