Veste proastă pentru Novak Djokovic: a ratat șansa de a se apropia de recordul lui Federer

Ultima actualizare:

    Novak Djokovic a donat un milion de euro autorităților medicale din SerbiaFoto: Guliver / GettyImages
Novak Djokovic a donat un milion de euro autorităților medicale din SerbiaFoto: Guliver / GettyImages

Una dintre întrebările arzătoare ale fanilor în această perioadă era: cele 17 săptămâni în care clasamentele sunt înghețate se contabilizează sau nu în palmaresele jucătorilor și jucătoarelor? Chiar dacă destul de târziu, răspunsurile au venit.

Cei de la cotidianul francez L’Equipe au adresat o întrebare oficială celor de la ATP, iar răspunsul acestora a venit foarte clar: în perioada în care clasamentul este înghețat, adică din 17 martie până cel mai devreme pe 13 iulie, și recordurile sunt înghețate, adică acele 17 săptămâni nu se adaugă, de exemplu, în palmaresul liderilor actuali, sau a componenților Top 10, Top 100 sau orice Top doriți. Cei de la WTA comunicaseră deja acest lucru în mod oficial.

Fanii lui Novak Djokovic au fost cei mai dezamăgiți de anunț, pentru că favoritul lor, aflat în prezent pe primul loc în ierarhia mondială, a rămas la 282 de săptămâni ca număr 1. El acum este pe locul al treilea în clasamentul liderilor mondiali, la patru săptămâni distanță de Pete Sampras și la 28 de liderul acestei ierarhii, Roger Federer. Ori, cu cele 17 săptămâni pe care le-ar putea primi pe degeba, el ar fi urcat pe locul 2 all-time și s-ar fi apropiat la doar 11 săptămâni de elvețian.

Totuși, nu toți specialiștii sunt de acord cu această decizie. Brad Gilbert, de exemplu, crede că ar trebui aplicat același principiu al contabilizării săptămânilor în clasament ca în perioada pauzelor competiționale, din finalul anului. De partea cealaltă se situează unul dintre cei mai reputați antrenori din tenisul feminine, Sven Groenefeld, care spune că dacă este clasamentul înghețat, atunci înghețată trebuie să fie și statistica.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net